Læringskompetencer rykker fra klasselokalet til erhvervslivet

Når lærere arbejder med digital kreativitet, samarbejde og innovation som en del af hverdagsundervisningen, er det ikke kun for at være med på en ny undervisningsbølge. Derimod spiller det 21. århundredes læringskompetencerne en vigtig rolle på længere sigt. Så snart eleverne forlader skolegården og i stedet for træder ind i erhvervslivet, er læringskompetencerne med til at afgøre muligheden for succes.

En af dem, der kender til betydningen af læringskompetencerne er Søren Ejlersen, der er medstifter og partner i Aarstiderne. Hos grønt- og frugtkasseleverandøren er det ikke klassiske skolefærdigheder, der hersker. Virksomheden er innovativ. Forretningskonceptet bygger på viden og dygtig kommunikation. Og livsnerven til kunderne er digital.

Aarstiderne er en hard core digital virksomhed på en rejse, som ikke kunne lade sig gøre uden avanceret brug af IT-redskaber.

- Der er sindssyg god sammenhæng mellem biodiversitet og digitale algoritmer. IT er et magisk redskab til at styre en virksomhed som vores, fortæller Søren Ejlersen.

Han dyrker også kompetencerne i gastronomiske skolehaver, hvor skolebørn får jord under neglene.

- Det understøtter også børnenes læring, når de arbejder i skolehaverne lige uden for mit kontor på Krogerup Avlsgård. Hvor mange regnorme er der på en hektar, spørger vi dem? Så skal de hjem og bruge Excel.

Søren Ejlersen gæster konferencen ”21st Century Learning Skills - som læringskompas” den 2. marts, hvor han fortæller mere ommuldjord og megabytes i undervisningen, samt hvilke kompetencer og organisering der skal til for at lykkes med en vidensbaseret startup-virksomhed som Aarstiderne.

 

Tilmeld dig konferencen her.