Microsoft som strategisk partner – refleksioner fra BETT 2019

Vi er kommet tilbage fra BETT og landet med et smil på læben. Dialogen med kunder og partnere i London var værdifuld, spændende og præget af indsigt og interesse fra alle parter. Vi vil gerne fremhæve et par højdepunkter for ugen i London.

Vi havde, sammen med Atea, Lenovo og Gyldendal inviteret 70 kunder til et VIP event med fokus på ”Class of 2030 – the future of learning”. Microsoft har, sammen med McKinsey, forfattet en rapport om netop det og den var grundlag for oplæg, drøftelser og dialoger. Vi havde bl.a. Rødovres borgmester, Erik Nielsen, på talerstolen og fortælle om kommunens satsning på TekX og digital kreativitet i hele skoleforløbet. Vi havde 5 gode timer sammen og kom klogere hjem på skolesyn, teknologi i undervisningen, kommunernes udfordringer med at få teknologiforståelse til at leve i klasseværelserne, samt læreruddannelsernes hårde arbejde med at klæde fremtidens lærere på til fremtiden klasseværelse og læring.

Microsoft ser det som vores opgave at hjælpe med at klæde kommuner, skoler, ledere, konsulenter, lærere og elever på til fremtiden. Derfor engagerer vi os bl.a. med kommuner for at hjælpe med kompetenceudviklingen af relevante personer i deres uddannelser. Rødovre kommune, med skolechef Tina Lykkegaard Marker i spidsen, sender 30 pædagogiske profiler til 3 dages praktik i Microsoft her i marts. Formålet er at dele viden om forandringsledelse, digital transformation og ansatte i Microsofts historie fra skole til ansættelse i Microsoft (den rejse vil i nogle tilfælde overraske!) Vi afslutter dag 1 med et intensivt besøg i Microsoft Technology Center, hvor facial recognition, HoleLens og IoT vil danne grundlag for øvelser og tanker. Ligeledes vil vi have udviklere til at fortælle om deres arbejde, holde en kort workshop og holde en Q&A session. Vi slutter de tre dage med en Minecraft: Education Edition workshop, efter at Rødovre internt har haft tid til af reflekterer over praktikkens input og hvad det kan have af implikationer for deres videre arbejde.

Vi vil gerne være jeres strategiske partner, jeres læringspartner, den partner I går til, når I vil tale om sager som Rødovre. Men i lige så høj grad når I vil tale kanalstrategi i kommunen, fx i forhold til Teams, Aula og andre vigtige platforme. Vi ved det er vigtigt og på alle kommuners dagsorden og vi er klar til at hjælpe jer på baggrund af dialoger med pilotkommuner på Aula og andre fremsynede kommuner.

Vi glæder os til at tale med jer på Danmarks Læringsfestival, hvor vi står på stand 422 med både Minecraft Eduaction Edition og Teams.