Microsoft sætter fokus på kvindelige ledere

Lande som Botswana og Jamaica placerer sig bedre end Danmark, når det kommer til ligestilling ift. arbejdsmarkeds- og arbejdsretlige forhold, som FN’s arbejdsmarkedsagentur ILO målte i 2012. Jo tættere på topledelsen, man kommer, jo færre kvinder er der.

Derfor var kvinder i ledelse var på dagsordenen, da Akademiet for Talentfulde Unge gæstede Microsoft mandag den 8. februar. Formålet var at inspirere flere kvinder til at jagte topledelsesposten.

Microsoft har flere kvindelige ledere, og Karin Nicholson Kristensen, der er HR-direktør i Microsoft Danmark, tvivler ikke på, at Microsofts fleksibilitet og rum til at prioritere familielivet og samtidig kunne gøre karriere har givet kvinderne et skub bagi.

Marianne Steensen, der er direktør for Microsoft Danmark, stillede sig bag talerstolen og fortalte om hendes rejse frem til hendes nuværende ledelsesjob og om de forhindringer, hun har mødt. Med sig på scenen havde hun direktøren for Microsofts udviklingscenter i Danmark, Charlotte Mark, der fortalte om, hvordan det har været at være den eneste kvinde med ledelsesansvar i lokalet.

Begge var enige om, at det er sværere for kvinder at komme frem. Samtidig oplever de en stor forskel på, hvilke ledelsesroller kvinder bliver tildelt – ofte sidder de med HR og andre ’bløde’ ledelsesområder, imens mændene typisk sidder tungere på det kommercielle ansvar som eksempelvis administrerende direktører eller finanschefer.

Det er ikke uden grund, at arrangementet fokuserede på kvinder i ledelse. Diversitet på arbejdspladsen også viser sig på bundlinjen, fortalte Karin Nicholson Kristensen. Mangfoldige teams kommer med bedre løsninger og sælger mere, det understøtter forskning på området også.