Open School Event i Sydhavnen: Sikker digital barndom

Tænker du eller dit barn ikke over privatindstillingerne på f.eks. sociale medier, så svarer det til at stå midt på Rådhuspladsen med en megafon og råbe alt indhold ud til alle og enhver.

Det var et af de budskaber, der gik rent ind på Skolen i Sydhavnen i dag, hvor Microsoft i forbindelse med #EDUDays afholdte Open School Event om digital sikkerhed med blandt andet ekspert i digitalt privatliv Pernille Tranberg.


Pernille Tranberg, digital ekspert i sikkerhed lærer eleverne om at tænke over, hvilke digitale spor de efterlader

Her gav bl.a. den digitale sikkerhedsekspert gode råd til, hvordan man som barn og ung passer på sig eget og ikke mindst familiens og kammeraternes privatliv, når man færdes på nettet.

Mange af eleverne var overraskede over at høre, hvor mange digitale spor det efterlader, når man f.eks. lægger et billede på Instagram eller Facebook. Og så lærte eleverne, at der er stor forskel på at sende en SMS til vennerne i forhold til at bruge chat-funktionen på f.eks. Facebook, når det gælder digitalt privatliv.

Ting det er super vigtigt at være opmærksom på - ikke mindst når man i skolealderen tager de første digitale skridt på sociale medier. Både børn og voksne tænker ikke altid over, hvad det kan få af konsekvenser, hvis man ikke tænker sig om, inden man trykker ”slå op” eller ”synes godt om”.


Eleverne producerer indhold om digital sikkerhed til skolens hjemmeside

Dagen kulminerede med, at skoleeleverne fordelte sig i forskellige workshops, hvor de selv producerede indhold om digital sikkerhed og god stil på nettet til skolens hjemmeside ud fra det, de havde lært i løbet af dagen.

En rigtig god dag, hvor både børn og voksne lærte noget.