Se her - Kristoffer Theil har søgt stilling i Vindueskøbing

WP_20160512_16_55_46_Pro

I sidste uge opslog vi en utopisk lærerstilling i den fiktive Vindueskøbing Kommune. En stilling i et skolevæsen, som går all in med det 21. århundredes kompetencer. Vi har allerede modtaget to lige så fiktive, men dybt seriøse ansøgninger. Den ene  kommer fra Microsoft Innovative Educator Kristoffer Theil (se billedet overnfor), som har afleveret den i et slags essayistisk Sway-format.

"På skolen …inddeles elever efter hvilke projekter de, i samarbejde med en lærer, finder relevante for netop dem. … indhold udvikles og tilpasser hver enkelt kursist undervejs, og i medbestemmelse med alle parter. Kurset slutter når kursisterne har nået deres mål, hvilket  afgøres af dem selv i samarbejde med en lærer."

Sådan skriver Kristoffer blandt andet i sin ansøgning, hvor han i øvrigt tager skridtet fuldt ud og uopfordret søger stillingen som skoleleder. Medbestemmelse og motivation er nøgleord, og han skitserer en pædagogik og et læringssyn, der stiller helt anderledes krav til skolens organisering, end dem vi kender i dag.

Den enkelte elevs behov er i fokus på Kristofers skole. Som det fremgår af citatet, kan en klassisk fag- og skemastyret skole ikke honorere pædagogikken. Kaos, tænker skemalæggeren måske (jeg har selv en kort overgang som konstitueret skoleleder puslet med brikkerne …). Men nej. At slippe kontrollen behøver på Kristoffers skole ikke at betyde kaos. En velfungerende it-infrastruktur skal imødekomme de nye organisatoriske behov, som opstår når skemaet i nogen grad bliver brudt ned og rammerne radikalt forandres efter elevernes læringsbehov:

"På skolen hvor jeg leder skal der arbejdes med it-baserede systemer som snakker sammen fra top til bund. Alt kan remixes af alle. Det gælder alt fra ledelsens dagsordner til lærerens agenda til elevens elevplan. Dette sætter krav til en it-platform. At administrationen allerede har spillet Microsoft-kortet giver god mening. Med den kolossale udvikling firmaet har gennemgået for at tilpasse sig undervisningssektoren nu og i fremtiden, er det et glimrende bud på en helhedsløsning, som opfylder min nye skoles behov."

Tak for den konstruktive ros, siger vi i uddannelsesteamet hos Microsoft og indlejrer Kristoffers ansøgning fra Sway herunder. Den ses bedst i fuld skærm :)

I næste uge bringer vi den anden ansøgning, som vi har modtaget fra Jesper Luther, it-vejleder i Brøndby Kommune.

Vil du høre mere om, hvordan Microsoft i virkelighedens verden kan hjælpe jer fra vision til mission, er du velkommen til at kontakte mig. Tag også fat i mig, hvis du kunne tænke dig ligesom Kristoffer, Jesper og 70 andre lærere i Danmark at være Microsoft Innovative Educator.