Vi flytter! Skype for Business Online bliver til Teams

Siden vi lancerede Office Communication Server (OCS) i 2003 er der løbet meget vand under broen. Jeg tror aldrig vi havde drømt om hvor populær OCS, siden Lync, siden Skype for Business skulle blive. Men tiden er også kommet til at vi bliver nødt til at indrømme, at vi ikke kan alt hvad vi vil, på den gamle server.

 

Derfor har vi valgt at starte forfra - næsten. Med lanceringen af Microsoft Teams (læs mere her: https://blogs.technet.microsoft.com/dk_uddannelse/2017/08/04/klassevaerelset-i-microsoft-teams/) sidste år, har vi taget hul på et nyt kapitel i mulighederne for kommunikation internt i en organisation. Især på folkeskoler har vi set et øget fokus på hvordan en vedvarende chat og en samlet kommunikationsplatform har skabt synenergi og glæde.

 

HVIS I BRUGER SKYPE FOR BUSINESS ONLINE

Så til dem af jer der lige nu udelukkende bruger Skype for Business Online, vær beredt. For vi er i fuld gang med at flytte alle de funktioner over til Microsoft Teams og vi er ret sikre på at vi er færdige med dette til sommeren 2018. Dette betyder at man skal til at tænke over hvordan man flytter brugerne fra det ene program til det andet. Som tidligere nævnt, så har vi gjort dette for at sikre en bedre oplevelse med kvaliteten af opkald og konferencekald, samt for hurtigere at kunne tilføje nye spændende funktioner. Herunder har vi lige annoncerede muligheden for at køre alt telefoni i skyen, med Bring your Own SIP Trunk, så i ikke længere skal have en Cloud Connector stående hos jer selv.

 

HVIS I BRUGER SKYPE FOR BUSINESS SERVER

Til jer der bruger Skype for Business Server, frygt ej! Vi lader jer ikke i stikken: Derimod kommer vi med Skype for Business Server 2019, som indeholder en række af de opdateringer som vi er kommet med i Skype for Business Online og som vil have understøttelse og support i flere år frem.

Til slut vil jeg anbefale at hvis i overvejer at flytte jeres interne kommunikation på en Skype for Business Online platform, så vent lige lidt. Som i kan se i vores offentlige roadmap, så er der ikke lang tid til at vi har alle funktionerne med ovre i Microsoft Teams og det vil være et rigtig godt sted for jer at starte.

 

Såfremt i har spørgsmål eller bekymringer til dette, så tøv ikke med at kontakte mig på t-krthor@microsoft.com - så tager vi en snak om det.

 

Gode Links:

Roadmap: http://aka.ms/skype2teamsroadmap

Announcement: https://blogs.office.com/en-us/2017/09/25/a-new-vision-for-intelligent-communications-in-office-365/

Dokumentation: https://docs.microsoft.com/en-us/microsoftteams/journey-skypeforbusiness-teams