Увеличен е периода за бета-тест на Visual Studio 2010

Днес стана ясно, че официално комуникираната дата за Visual Studio 2010 премиерата няма да може да се спази. Неприятен факт, но понякога се налага.

Преди няколко седмици официално беше обявена дата 22.03.2010. Малко преди това пък беше пусната бета 2 на Visual Studio 2010.

Бета 2 получи много добър прием сред общността разработчици. Имаше и продължава да има тонове позитивна обратна връзка.

Има и продължава да има обаче негативна обратна връзка. Най-често споменавания проблем е производителността на интерфейса на продукта. А Майкрософт не може и не иска повече да прави никакви компромиси с важни за клиентите неща.

Като резултат от тази обратна връзка се появи и това забавяне. То няма да е особено голямо, по предварителна информация ще е няколко седмици. Въпреки това обаче няма нова публична дата. В момента в който има такава, може да сте сигурни, че ще се похвалим и тук.

За да компенсира донякъде забавянето, ще има обаче Release Candidate. Той ще бъде наличен някъде през февруари 2010. И той също ще бъде с go-live лиценз.

Благодарим на всички, които изпробват Visual Studio 2010. Продължавайте, пробвайте, пращайте обратна връзка. Това ще ни помогне да имаме накрая един страхотен продукт, който да ползваме с удоволствие и с който всички да създаваме страхотни решения!