Dev Unplugged: Търсят се победители!

Mайкрософт обявява състезание за уеб разработчици със страхотни награди. Победителят печели $9000 USD и пълен VIP пакет за конференцията Future of Web Apps, Лас Вегас, 27-29 юни 2011 г.

Internet Explorer 9 е бил изтеглен 36 милиона пъти от излизането на бета версията. Тъй като браузърът вече е със завършена функционалност и готов за употреба, централата ни в Редмънд обявява Dev Unplugged : световно състезание, което да предизвика уеб разработчиците да изследват възможностите на един модерен браузър, използвайки най-новите стандарти. Състезанието стартира на 1 март, а крайният срок за подаване на проекти за участие е 9 май 2011 г.

Правилата:

 1. Без plug - ins: Проектите трябва да се придържат към HTML5/CSS/JS стандартите от страна на клиента (client side), a от страна на сървъра (server-side) няма ограничения.
 2. Съвместимост : Проектът трябва да работи еднакво добре на IE9, Chrome 9 Beta и Firefox 4.0 Beta.
 3. Да направим уеб пространството естествено: Проектът трябва да е наистина впечатляващ. Търсят се проекти, чиито качества и бързина са съизмерими с тези на декстоп приложенията.

 

Предизвикателството

Състезанието търси проекти в следните две категории:

Игри – Напишете следващата пристрастяваща игра!

Не се търси най-сложната или най-бляскавата игра, но със сигурност се търсят игри, които са забавни и пристрастяващи. И ако това не е достатъчно да ви развълнува, ето новина: Mike Mignola, създателят на Hellboy, е отворил своето ковчеже със съкровища на онлайн съдържание treasure trove of online content, което разработчиците могат да използват, за да създадат своята HTML5 игра!

Музика – Създавайте нови начини да се наслаждавате на музиката!

Сега е шансът да се разбере какво означава удоволствието от музиката в уеб пространството, като се използват възможностите на съвременния браузър. Майкрософт си сътрудничи с 2 популярни групи, които са предоставили песни, с които разработчиците да започнат проектите си: “Boy” на Ra Ra Riot и “Sail” на AWOLNATION.

Журито

За да помогнат в оценката на проектите, сме поканили жури, съставено от експерти в HTML5, дизайн/UX и гейминг и музикалната индустрия: Dion Almaer, Remy Sharp, Grant Skinner, Rob Ford и Elijah Manor. Журито ще оценява 40-те най-добри предложения по креативност, качество на имплементацията и съвместимост с темата на състезанието.

Наградите

Както винаги сме подготвили атрактивни награди -  9 големи такива и 9 почетни приза. Големите награди са:

 • Голяма награда: $9000 USD и пълен VIP пакет за конференцията Future of Web Apps Las Vegas в Лас Вегас 27-29 юни
 • Победител категория Игри: $5000 USD
 • Победител категория Музика: $5000 USD

Целия списък на наградите може да намерите на: http://www.beautyoftheweb.com/#/unplugged/prizes , а пълните условия на състезанието на: https://microsoft.promo.eprize.com/ie9app/rules.html

Организация

По-долу са датите, които отбелязват най-важните моменти от състезанието. Процесът по подаване на проекти няма да бъде публичен първите 4 седмици, след което ще е публично достъпен, за да може всеки да гласува за своите фаворити! След приключването на крайния срок за подаване на проект, ще бъдат избрани 40 финалисти, които журито ще оцени, за да избере големите победители!

 • 1 март – Стартиране на конкурса
 • 5 април – Галерията с подадените проекти се отваря за публиката и гласуването започва!
 • 9 Май – Краен срок за подаване на проект за участие
 • 12 Май – Обявяване на Топ 40 финалисти
 • 23 Май – Обявяване на победителите!

Може да научите повече за конкурса Dev Unplugged на: http://www.beautyoftheweb.com/dev/unplugged!