Инициативата Geeks on Wheels стартира в България

image

Предстоят ни наистина вълнуващи приключения в училища и университети от страната със студентската инициатива Geeks on Wheels.

Geeks on Wheels е поредица от събития, насочени към младежите, които обичат технологиите, искат да знаят всичко ново за тях и търсят професионално развитие в ИТ сферата. Организирана е от студентите-партньори на Майкрософт и вече се реализира успешно в страни като Естония, Литва и Финландия. Целта на студентите е да вдъхновят своите колеги в различни университети и училища в страната, като споделят своя опит и разкажат по един забавен и разчупен начин как можем да променим света с помощта на малко код и много желание.
На 21 ноември 2014 Geeks on Wheels идва и в България, благодарение на Виктор, Волен, Марти, Поли, Росен, Стоян, Тони, Хриси и Христо – нашите страхотни студенти-партньори . В поредица от събития в Пловдив, Велико Търново, Варна, Бургас и София те ще ни разкажат:

  • Как се правят мобилни приложения за Windows;
  • Как се създават уеб сайтове бързо и лесно с Azure Web Sites и JavaScript;
  • Как иновациите променят индустрията с Kinect; и
  • Какви са възможности за развитие на технологични и предприемачески умения и изграждането на опит пред младите ентусиасти.

Започваме на 21 ноември (петък) в ТУ-София, филиал Пловдив от 11:00 в зала 44-22 и ОМГ "Акад. Кирил Попов". Заповядайте!
Основен партньор на Geeks on Wheels в България е Microsoft, а инициативата се подкрепя от Musala Soft и Imperia Online.
През следващата седмица екипът ще посети Велико Търново, Варна и Бургас. Очаквайте подробности за точните дати и часове.