Как се програмира за Kinect?

SofiaDev.NET потребителската група кани всички фенове на новите и нестандартни технологии да присъстват на следващата среща, която ще се проведе на 31 май (четвъртък) от 19:00 в Илиев Център в Студентски град. Лектор на тази среща ще бъде Кирил Русев - участник в Imagine Cup 2009, който впоследствие реализира идеята си като собствен бизнес и продължава работа по нея и до днес. След състезанието Кирил основава Нимеро - първата и единствена компания в централна и източна Европа, която стана член на програмата на Майкрософт за ранни разработки с Kinect for Windows. В четвъртък Кирил ще ни запознае с това какво представлява програмирането за Kinect за Windows и ще сподели опита си при изграждането на първия продукт на Нимеро с тази технология.

Ето и малко повече подробности за лекцията и лектора:

Тема: Запознай се с Kinect

Описание: Още с представянето си Kinect пожъна големи успехи и предизвика огромен интерес сред програмистите. През февруари излезе и първата версия на Kinect за Windows, а само от няколко дни вече можем да използваме и версия 1.5 на SDK библиотеката, която добавя редица нови възможности. В рамките на презентацията ще направим кратък преглед на Kinect, ще се запознаем с новите възможности и ще разгледаме няколко интересни приложения от опита ни в Нимеро.

Лектор: Кирил Русев има богат опит в разработването на приложения, базирани на .NET. Като студент е участник в редица международни състезание по програмиране, като през 2009 г. печели локалния финал на състезанието Imagine Cup в България. Кирил завършва образованието си в бизнес училището в Лестър и от 2010 г. е основател и управител на Нимеро, компания специализирана в разработването на иновативни софтруерни решения за образованието. Нимеро печели първо място за най-успешна стартираща компания в България за 2011 г. на годишните награди на БАИТ и е първата и единствена компания от централна и източна Европа, член на програмата Testing and Adoption за Kinect на Майкрософт.