Open Data Protocol в Технически Университет - София

Наближава поредната презентация от инициативата на SofiaDev.NET потребителската група да запознае начинаещи и бъдещи програмисти с основни концепции в разработването на софтуерни приложения и използването на Microsoft технологии. Събитието ще се проведе отново в Технически Университет – София от 18:30 часа в зала 1152.

В тази сесия предстои да научим малко повече за историята на Open Data Protocol и конкретната реализация на Microsoft свързана с него. Ще разгледаме примери на софтуерни системи и услуги, които използват протокола, за да публикуват своите данни. Ще направим собствена имплементация и ще се опитаме да дадем отговор на въпроса „Кога е полезно да използваме OData?”.

Лектор ще бъде Венцислав Попов, който е софтуерен разработчик в Crossroad Ltd. Част от проектите, в които е участвал са базирани на технологии като ASP.NET, Windows Forms, .NET Compact Framework, Microsoft SQL Integration Services, Microsoft SQL Server, Oracle Database.

Венци е Microsoft Certified Professional Web Developer и Microsoft Certified Technology Specialist in SQL Server 2008, Implementation and Maintenance. От 2008 до сега е лектор в редица .NET курсове в Софийския и Техническия университет София.