Какво да опитате в Windows 8.1

8.1Windows 8.1 вече е тук. Ако все още не сте update-нали своята Windows 8 машина, можете да го направите безплатно директно през Windows Store. Обновяването става бързо, така че не му мислете много.

И все пак, какво ново в 8.1?

Internet Explorer 11

Какво? Наистина ли започваме списъка с IE?! Да! И не е случайно. IE11 е още по-бърз, още по-добър в работата с тъч екрани и синхронизира настройките и историята на един потребител на всички негови устройства. Но най-важното, IE11 предоставя един наистина добър начин да посещавате любимите си сайтове.

Ако все още не сте убедени, имаме специална препоръка за нещо наистина вълнуващо, което можете да правите през браузъра на новата си ОС – да се пренесете в света на Riftforge. С авторите на играта се запознахме през май 2013 г., когато те ни разказаха за желанието си да направят качествен продукт, който работи еднакво добре във всички браузъри. В процеса на тестване и оптимизация ние успяхме да се убедим, че Riftforge и IE са страхотна комбинация. Междувременно доста се зарибихме и за самата игра, така че я препоръчваме силно на любителите на RPG жанра. И не подхождайте скептично към онлайн платформата, ще се изненадате какво може да се постигне от добри разработчици с помощта на модерните технологии!

Повече възможности за персонализиране

Отдавна очакваните нови размери на живите плочки са вече тук и правят нещата на стартовия екран още по-забавни. Да, това означава още малко работа за авторите на приложенията, но какво да се прави… потребителите винаги са най-важни. И в този ред на мисли, колегите са добавили възможност да избирате как да стартирате Windows - с началния екран или в десктоп режим, и са възкресили така обичания Start бутон.

Разширено търсене

Новият Smart Search на Bing осигурява най-лесния начин да намираме това, което търсим. Няма да обясняваме, трябва да се пробва, за да се усети силата на интегрираното търсене.

Приложенията

В резултат на ентусиазма на разработчици от цял свят и с големия принос на българските им колеги, приложенията в Windows се увеличават непрекъснато. Може би най-чаканото ново попълнение е Facebook, a нашият личен фаворит е Bing Food and Drink.

С Windows 8.1 можете да работите едновременно с до 4 приложения, като оразмеряване на прозорците е гъвкаво, за да можете да подредите приоритетите си. Приложенията вече се обновяват автоматично, така че винаги ще разполагате с най-новата версия.

А какво следва?

Знаем, че не обичате просто да гледате отстрани, така че ви препоръчваме да се възползвате максимално от Windows 8.1 в 3 лесни стъпки: