Поддръжката на Windows Server 2003 спира на 14 юли 2015г.

Всеки край е ново начало. Това твърдение се отнася и за технологиите. Трудно е за вярване, че изминаха 12 години, откакто пуснахме Windows Server 2003 - първата сървърна операционна система.Колкото повече скоростта на технологичните иновации се увеличава, толкова повече следва нашите продукти да се развиват в крак с времето.  Ако през 2003г.смартфоните и мобилните приложения бяха незначително приети, то днес тяхното изобилие е огромно. Например, мобилният ти телефон днес надвишава първоначалната Windows Server 2003 памет и процесорни изисквания. Ако съпоставим стандартите на 2003 до мащаба и обхвата на приложенията днес, то няма да открием база за сравнение.

Windows Server 2003 достига края на поддръжката си след по-малко от 6 месеца. Но ние вярваме, че краят е вълнуващо начало за нас и нашите клиенти. Много клиенти - от големи компании до малки бизнеси, вече ъпгрейднаха към новите версии на Windows Server или Microsoft Azure. Тези клиенти откриват реални ползи, включително подобряване на производителността, по-висока надеждност, както и повишена гъвкавост в отговор на нуждите на бизнеса. Ако все още използвате Windows Server 2003, бихме желали да ви напомним, че сега е моментът да мигрирате. Краят на поддръжката настъпва на 14 юли 2015г.

Не забравяйте, че ъпгрейдването на сървърите не е просто задача по поддръжка. Надстройването осигурява значителна бизнес стойност. Освен това, възможностите на технологиите също са се развили значително през последното десетилетие, с появата на облака и нови стандарти за управляемост и сигурност. Възможностите за миграция включват:

  • Консолидиране на физическите сървъри или платени платформи за виртуалзация и спестяване на средства
  • Ъпгрейд от SQL Server 2005 към SQL Server 2014
  • Мигриране на Web приложения към Microsoft Azure или Cloud OS Network
  • Обновяване на бизнес приложения в подкрепа нуждите на съвременната глобално свързана мобилна работна среда.

Ако имате въпроси или нужда от помощ, посетете нашия уебсайт за повече информация.