Team Avanade @ #DevShark 11-12.12.2014

 

     

 

 

Sakari Niiniskorpi

Jesse Honkanen

Irina Smirnova

Jonas Lindell

Henri Tuomola

 (Liity #DevShark Facebook-ryhmään ja osallistu ilmaisiin koulutuksiin)

Lentäviä haita, lasereita, safkaa, idylliset puitteet, workshoppeja ja 24h aikaa koodata softaa pilveen. Tämä oli Microsoftin järjestämä #DevShark tapahtuma Helsingissä Koskenrannassa 11-12.12.2014. Tapahtumaan osallistui tänä vuonna noin 300 koodaajaa. Edellisestä tämän skaalan Microsoft hackathonista Wowzappista ehtikin kulua jo pari vuotta, mutta kuten sanonta kuuluu "hyvää kannattaa odottaa".

Olen itse aktiivinen hackathonisti ja olenkin tässä muutaman vuoden aikana osallistunut useisiin hackathoneihin ympäri Suomea niin osallistujana kuin mentorina. Itseäni näihin tapahtumiin vetää lähinnä tunnelma sekä tilaisuus tutustua saman henkiseen porukkaan. Tällä kertaa osallistuin tapahtumaan devaajana Avanade kollegoideni kanssa muodostaen Team Avanaden.

Avanade, Microsoft partnerina, on myös aiemminkin ollut mukana näissä hackathoneissa, sillä intohimo tekniikkaan ja koodaamiseen on osa firman arvomaailmaa. Tämä olikin yksi vaikuttava tekijä päätymisessäni työskentelemään Avanadelle.

#DevShark tapahtuman aiheena oli Microsoftin pilvipalvelu Azure, joka julkistettiin jo 2010 mutta jota kehitetään ja päivitetään aktiivisesti. Palveluun on lähiaikoina tullut useita mielenkiintoisia lisäyksiä, joista sai tietoa niin tapahtumassa olleista Workshopeista kuin aiemmin järjestetyistä Cloud Campeista ympäri Suomea.

Tapahtuma alkoi Workshop ja seminaari luennoilla klo 10:00, joissa aiheina oli mm. pelien kehittäminen, Microsoft Azure Websites, Microsoft Azure Mobile Services sekä IOT-laitteet ja niiden yhdistäminen pilveen.  Esitykset nauhoitettiin ja ne ovat tällä hetkellä katseltavissa Channel 9:sta.

Kello 17:00 alkoi hackathonin avajaisseremonia, jossa esiteltiin hackathonin haasteet ja niiden arviointi perusteet. Seremonian lopussa valot pimenivät ja ilman täyttivät lentävät hait ja laser show. Näin oli DevShark hackathon virallisesti alkanut. 

Haasteita oli kaksi: yleinen Azure innovaatio sekä sensoreihin perustuva liikuntaa edistävä toteutus. Team Avanade otti vastaan haasteen numero kaksi ja lähti toteuttamaan ideaa, joka pohjautui Lumia Sensor coreen ja Azuren Mobile Serviceen. Sensore Core löytyy esimerkiksi Lumia 1520 ja 635 Windows Phone puhelimista ja tarjoaa muun muassa askel- ja aktiviteettitietoja. Mobile Service palvelun avulla taas on kätevä luoda pilveä käyttävä backend, sillä se tarjoaa esimerkiksi integraation sosiaalisen median palveluihin, SSO:n sekä notifikaatiopalvelut.

Yö kului koodailun parissa jonka aikana tunnelmaa piti loistavasti yllä ajoittaiset laser showt, lentävät hait, sekä sponsorien tarjoamat virvokkeet. Nukkumaankaan ei tarvinnut mennä, kun tekemistä ja energiajuomaa riitti aina haasteiden palautukseen asti.

Palkintoina molemmissa haasteissa oli Xbox One konsolia vastaava Dvlup pistemäärä jokaiselle tiimin jäsenelle. Tällä kertaa emme kuitenkaan tiimimme kanssa päässeet palkinnoille, mutta käteen jäi silti kokemuksen lisäksi uutta tietoa Microsoft Azuresta, sekä hyvä fiilis hyvin organisoidusta tapahtumasta.

Lopuksi vielä kiitos tapahtuman järjestäjille, osallistujille, sekä Team Avanaden jäsenille. Seuraavassa hackathonissa tavataan.

-Sakari Niiniskorpi

Avanade Finland

 

Sakari Niiniskorpi on MSP alumni ja työskentelee tällä hetkellä It-konsulttina Avanadella. Tämän lisäksi hän toimii sivutoimisena luennoitsijana Metropolian AMK:ssa, jossa hän opettaa Microsoft tekniikoita kuten Windows Phone ja Microsoft Azurea