Bash shell og native Ubuntu Linux binaries nå på Windows 10

UPDATE: Her er en 30 min video med Scott Hanselman og utviklere fra dette prosjektet samt Dustin from Ubuntu som forklarer HVORDAN dette fungerer hvis du ønsker mer tekniske detaljer.

 

I Day One Keynoten på BUILD forrige uken annonserte Kevin Gallo at du nå kan kjøre BashUbuntu på Windows. Dette er en ny funksjon for utviklere inkludert i Windows 10 "Anniversary"-oppdateringen som kommer snart. Den lar deg kjøre native user-mode Linux shells og command-line verktøy umodifiserte, på Windows.

Når du slår på Developer Mode i Windows Settings og installerer Bash blir du etterspurt om å hente Ubuntu på Windows fra Canonical via Windows Store, se under.

Installing Ubuntu on Windows

 

Dette er ikke Bash eller Ubuntu som kjører i en VM. Det er en riktig native Bash Linux binary som kjører direkte på Windows. Den er rask, lightweight og med riktige binaries. Det er en genuin Ubuntu image på Windows med alle Linux verktøy som awk, sed, grep, vi, etc. Du laster selv ned de binaries du ønsker å bruke med apt-get, akkurat som på Linux - for det er Linux. Med apt-get kan du laste ned andre tools som Ruby, Redis, emacs osv. Dette er brilliant for utviklere som bruker et variert oppsett verktøy.

Bash kjører på 64-bit Windows og bruker ikke virtuelle maskiner. Hvor passer Bash på Windows inn i ditt arbeid som utvikler?

Historisk, hvis du ønsket Bash på Windows hadde du et fåtall valg:

  • Cygwin - GNU command line verktøy kompilerte for Win32 med strålende Windows integrasjon. Men det er ikke Linux.
  • HyperV og Ubuntu - kjør en hel Linux VM (og dedikere x GB RAM og X GB disk) og koble deg til med remote-verktøy som RDP, VNC eller ssh. Docker er også en mulighet for å kjøre en Linux container under en HyperV VM.

At i stedet kjøre Bash på Windows treffer vår sweet spot. Det oppfører seg som Linux fordi det kjører riktige Linux binaries. Bare trykk Windows-knappen og skriv bash.

Når du er satt opp, kjør apt-get update og hente noen utviklingspakker. Jeg kjørte en apt-get install emacs23 for å få emacs, og denne hentes direkte fra Ubuntu's feed.

Running emacs on Windows

 

Noter at dette ikke handler om Linux Servers eller Server workloads. Dette er en utvikler-fokusert release som tar bort en stor barriere for utviklere som trenger eller ønsker å bruke Linux verktøy som en del av deres workflow. Her hentet jeg Redis via apt-get og kan nå kjøre det i stand-alone modus.

Running Redis Standalone on Windows

 

Jeg bruker Bash for å kjøre Redis når jeg skriver ASP.NET apps i Visual Studio som bruker Redis cache. Jeg kan sen deploye til Azure gjennom Azure Redis Cache, så det blir et veldig naturlig workflow. Se min nåværende Start Meny under!

A happy start menu witih Ubuntu

 

Hold et øye på http://blogs.msdn.microsoft.com/commandline for tekniske detaljer de kommende ukene. Det kommer også noen fantastiske oppdateringer til konsollen med bedre support for control codes, ANSI, VT100, og mye mer. Dette er en tidlig utvikleropplevelse og teamet vil samle og ta til seg feedback og kommentarer. Du finner Ubuntu på Windows tilgjengelig for utviklere som en feature i en ny Windows build som kommer snart.

Originalartikel av Scott Hanselman her.