Fem måter å få nettstedet ditt til å rocke på

Article Image

Edge er vår nye nettleser og også standardvalget for nettleser i Windows 10. Siden oppgradering fra Windows 7, 8 og 8.1 vil være gratis for de fleste, så kan du regne med at det kommer til å være en stor mengde Edge brukere i Norge siden lanseringen den 29 Juli. Derfor har jeg samlet fem tips som du kan bruke til å sørge for at webstedet ditt rocker på Edge, og alle andre nettlesere for den sakens skyld!

Oppdater JavaScript bibliotekene dine

Standardbiblioteker slik som JQuery oppdateres ofte for å adressere feil og bugs når nye nettleserversjoner slippes. Ved å holde dine JS rammeverk oppdatert, så kan du unngå mange kompatibilitetsproblemer. Internt har vi kommet frem til at ca. 57% av de 20 000 mest populære nettstedene bruker eldre JavaScript rammeverk som har problemer som har blitt fikset i senere versjoner. Du kan bruke SiteScanner for å finne ut av om dine biblioteker er oppdaterte.

Unngå CSS prefix

CCS prefix brukes av nettleserleverandører for å implementere nye, kommende CSS egenskaper før de er blitt ratifisert av W3C. Dersom en leverandør implementerer et CSS prefix så vil det se ut noe slikt som eksemplet her under (dette er en IE spesifikk implementasjon for bindestreker over flere linjer)

-ms-hyphens:auto;

Det er veldig vanlig for nettsteder å bruke vendor-spesifikke prefix, eller at de har implementert vendor-spesifikke prefix når de ikke lenger trengs i vanlige CSS egenskaper. Dette kan gjøre at en nettleser vises feil i Microsoft Edge eller andre moderne nettlesere.

Nettleserleverandører bruker CSS-prefix i mye mindre grad nå på grunn av vedlikeholdskostnaden på disse. Noen nettlesere, slik som Edge, bruker ikke prefix i det hele tatt.

Der det er mulig, unngå å bruke vendor-spesifikke prefix. Dersom du absolutt må bruke prefix, så anbefaler vi Grunt PostCSS for å automatisere forvaltning av prefix i din CSS.

Unngå Browser-Detection

Noen nettlesere bruker browser detection teknikker for å finne ut av hvordan nettleseren bør vise innhold på ulike nettlesere. Vi anbefaler at dere bruker feature detection; dette er en praksis hvor man finner ut av om nettleseren har en bestemt egenskap, for så å vise frem innhold på best mulig måte basert på hva den fant.

Feature detection er et flott alternativ til browser detection, og blir ofte brukt sammen med populære JavaScript rammeverk som Modernizr eller gjennom feature detection kode. Feature detection brukes ofte sammen med polyfills for å implementere moderne egenskaper i eldre nettlesere som ikke støtter denne egenskapen.

For flere detaljer på hvordan du kan bruke Modernizr, Polyfills og andre kompatibilitetsteknikker, så finnes det et veldig bra blogginnlegg skrevet av Martin Kearn: ‘Tune, modernise and optimise your website

Bli plugin-fri

Edge støtter ikke plugins, så dette er en god tid å vurdere å forlate proprietære plugins som Flash og Silverlight. Edge støtter flash, men i stedet for å bruke en plugin arkitektur, så leveres Flash sammen med nettleseren, og blir oppdatert og patchet sentralt av Edge teamet i samarbeid med Adobe. For noen websteder så er det å forlate plugins ganske trivielt, men for mange andre nettsteder kan det være utfordrende, spesielt for nettsteder som leverer media innhold. Edge teamet har laget noen veiledninger på hvordan du kan drive HTML for premium innhold på sin IE blogg.

Bruk Edge Rendering Mode

Dersom <!DocType> direktivet mangler, eller ikke spesifiserer en standards-basert dokumenttype, så kan det hende at Edge ikke viser siden din riktig. Vår website scanner kjører en enkelt test for å finne ut av om websiten din er satt opp riktig, så skriv inn nettadressen din, så finner du fort ut om den går gjennom eller ikke. Om du ønsker å finne ut av hva som faktisk testes, så kan du se koden til vår website scanner i vårt repo på GitHub

 

Ressurser