Byg hurtigt flotte Windows 8-apps – uden at kode en eneste linje

– Med Project Siena gør vi det gratis og supernemt for alle og enhver i forretningen, at vise IT-udviklerne præcis hvad det er for en applikation, du er ude efter, forklarer Anders Bonde, Architect Manager hos Microsoft Danmark.

– Har du en smule kendskab til Excel og PowerPoint, kan du endda selv udvikle fuldt funktionelle Windows 8-applikationer direkte til virksomheden på ganske få timer. Også selv om du aldrig har skrevet så meget som én eneste kodelinje i dit liv - tilføjer han.

 

Project Siena er et af Microsofts nyeste produkter og officielt stadig kun i beta. Men det har så stort et potentiale, at det er blevet kaldt ”det vigtigste værktøj siden Excel.” Værktøjet kan allerede hentes kvit og frit i Windows Store og køres på en hvilken som helst Windows 8 maskine – og der er rigtig gode grunde til at give det en chance.

 

Fungerer som PowerPoint

Project Siena har nemlig potentiale til at revolutionere den måde, forretningen kommunikerer med udviklerne på; det gør det nemmere at udvikle præcis de apps, der bringer forretningen videre. Ydermere gør værktøjet alle og enhver i stand til, at udvikle fuldt flyvefærdige applikationer som uden videre kan bruges i professionel sammenhæng.

 

Anders Bonde forklarer, at Project Siena er baseret på fuldstændig samme træk-og-slip metodik som PowerPoint, mens mere avancerede funktionaliteter eller udtræk fra datakilder typisk foregår ved at definere funktionerne i en Excel-syntaks.

 

Byg hurtigt flotte apps til Windows 8

Han illustrerer sin pointe ved – på et kvarters tid – at bruge Project Siena til at udvikle et fuldt funktionelt Windows 8 produktkatalog over 200 produkter til en fiktiv legetøjsforretning. Komplet med illustrationer, videoer, interaktive valgmuligheder og fuldt opdateret prisinformation.

 

– Jeg plejer at sige, at du med Siena kan lave ti procent af det, du kan udrette i Visual Studio. Men du kan lave det langt nemmere og meget hurtigere. Du kan også gøre det umiddelbart tilgængeligt for dine kolleger - eller alverden umiddelbart efter - via Windows Store, og så vil det kunne køre på en hvilken som helst maskine med Windows 8. Det kræver sådan set blot, at du har en datakilde – eksempelvis et Excel-ark – samt nogle illustrationer. Så kan du komme i gang siger Anders Bonde.

 

Ikke et professionelt udviklingsværktøj – men godt supplement til Visual Studio

Anders Bonde tilføjer, at eftersom man i udviklingen af Project Siena har fokuseret på brugervenlighed og umiddelbar tilgængelighed, så er der også foretaget en række fravalg som begrænser funktionalitet sammenlignet med Visual Studio. Men egentlig er det ikke helt rimeligt at sammenligne de to. For selv om det er nemt at lave flotte applikationer til Windows 8 i Siena, så er det slet ikke tænkt som et professionelt udviklingsværktøj.

– Men når du før eller siden rammer muren og ikke kan komme videre i Project Siena, står du eller din organisation langt bedre rustet til at gå i gang med basal udvikling i f.eks. Visual Studio. Eller for – via en mock-up – at anskueliggøre over for udviklerne i din organisation, hvad du helt præcis gerne vil have dem til at hjælpe med. Det kan i sig selv spare megen tid, ligesom I kan undgå rigtig mange misforståelser tilføjer Anders Bonde.

Læs meget mere om Project Siena på http://www.microsoft.com/en-us/projectsiena/default.aspx

 

Flere webmedier har skrevet om Project Siena; f.eks. konstaterer The Verge, at ” Microsoft’s ‘Project Siena’ lets anyone create Windows 8.1 apps”

http://www.theverge.com/2013/12/19/5227140/microsoft-project-siena-windows-apps