Hyvän puheenvuoron kolme salaisuutta

  
Puheenvuoron rakentaminen, josta kuulijat pitävät, ei ole helppoa. Saatikka tilaisuuden, jossa niitä on 40 tai 60. Olen saavuttanut tason jossa 94% osallistujista suosittelee tilaisuutta ystävilleen Mikä on salainen kastike tähän?

  1. Tee puheenvuorosi kuulijoillesi. Ymmärrä mistä tarvitaan tietoa, mikä on hyödyllistä, tarpeellista, mielenkiintoista tai hauskaa.
     
  2. Tunne yleisösi. Palaute on ystäväsi. Kysy ystäviltäsi, guruilta, ei-guruilta, mikrotuelta ja tietohallintojohtajalta. Ole loppumattoman utelias. Ymmärrä mikä saa toimialasi tikittämään. Jouni Heikniemen tekemä erinomainen Infograafi kevään TechDays –tilaisuudesta yhtenä esimerkkinä ohessa.
     
  3. Löydä puhujat. Tarvitset guruja, osaajia, aloittelijoita, innokkaita ja niitä ketkä haluavat oppia uutta ja jakaa osaamistaan. Porukkaa, jotka voisivat yhtä hyvin istua yleisössä kuin olla kertomassa siitä mitä tekevät päivittäin.

No - eihän se sitten ollutkaan ihan niin yksinkertaista?

Ei, mutta nämä kolme peruskiveä auttavat sinut matkalle. Valmiiksi et tule, etkä perille pääse koskaan, joten nauti matkasta. Matkalla on hauskaa ja opit itse enemmän näiltä ihmisiltä tosimaailman asioista kuin miltään kurssilta. Nämä opit jotka olen saanut näiltä ihmisiltä, haluan siirtää jokaiselle joka tulee ovesta sisään.

Seuraavan kerran tämän voit kokea Finlandiatalolla 15.11.

Jouni Heikniemen erinomainen blogiartikkeli palautteesta, parhaista puhujista ja kiinnostavimmista aiheista kannattaa lukea. Haluamme että te tiedätte näistä asioista saman kuin mekin, muuten meistä ei tule yhteisöä. Jutusta löydät linkin isokokoiseen infograafin, jota on helppo lukea.

image