Jaatisen Markun parhaat TechEd vinkit – Eväitä paikan päälle

image

TechEd vinkit II – Eväitä paikan päälle

Seuraavaksi onkin aika suunnata sitten paikan päälle TechEdiin. Tässä vielä viime hetken vinkit ennen reissua.

Matkalle kannattaa pakata kevyesti mutta harkiten. TechEdin pukukoodi on business casual ja sehän tunnetusti tarkoittaa sitä, että casual = t-paita ja business casual – IT-firman mainospaita. T-paitoja jaetaan konferensissa ihan riittävästi ja niihin pukeutuminen on hyvä tapa sulautua muuhun joukkoon. Iltamenoja varten kannattaa kuitenkin varata jotain muutakin mukaan, Euroopassa kun kuitenkin ollaan.

Jos tarkoitus on selvitellä paikan päällä jotain asiaa, niin siihen liittyvät paperit on hyvä ottaa mukaan. Samoin käyntikortit ovat tarpeen, jos joudut antamaan yhteystietojasi eteenpäin. Tekniset kysymykset kannattaa kaivella esille Microsoftin näyttelyalueen ständeiltä sopivan rauhalliseen aikaan, koska siellä on usein tuoteryhmien ihmisiä vastaavassa kysymyksiin sekä esittelemässä uusia tuotteita. Jos luentojen jälkeen jää jotain kysymyksiä, niihinkin saa useimmiten parhaimmat vastaukset tällä samalla tavalla.

Läppärin mukaanottamisesta voidaan varmaan olla kahta eri mieltä mutta päätelaitteesta riippumatta on ihan mukava, jos sieltä löytyy kaupungin kartta, kaikkien konferenssipaperien sähköiset kopiot, omat muistiinpanot ja menovinkit matkaa varten sekä mielellään mahdollisuus lukea omaa sähköpostia paikan päällä. Messukeskuksessa ja konferenssihotelleissa on langattomat verkot ja niitä voi käyttää hyväkseen reissun aikana. Tietoturvan suhteen kannattaa olla tietysti tarkkana, jos käytät kannettavaasi messukeskuksessa.

Konferenssiin rekisteröityminen kannattaa hoitaa rauhalliseen aikaan ja ainakin viime vuonna pahin ruuhka oli juuri ennen Keynoten alkua (nimimerkillä toista tuntia jonossa viime vuonna). Kannattaa siis käydä rekisteröitymässä paikan päällä esim. maanantaina aamupäivällä, jos se on vain mahdollista. Näyttelyssä jaettavan tavaran kanssa kannattaa käyttää jonkinlaista harkintaa siitä, tarvitseeko jotain euron tai parin ”ilmaista” vimpainta, koska vaihtokaupassa omat tiedot menevät näytteilleasettejan tietokantaan ja perästä seuraa takuuvarmasti jonkun innokkaan softamyyjän yhteydenottoja. Jos edellisistä TechEd-kerroista on kerääntynyt yli sadan, remottiin sopivan t-paidan kokoelma, niin voi miettiä sitäkin, tarvitseeko niitä vielä lisää. Matkalaukussa nuo ovat toki hyviä pehmikkeitä tuliaisten ympärille. Marraskuu alkaa olla Berliinissä jo joulun alkua, joten tarkkasilmäinen hankkii ensimmäiset joululahjat paikan päältä kotiin viemisiksi vaikka viralliset joulumarkkinat alkavatkin hieman myöhemmin.

Ilmaisen ja arvottavana olevan tavaran lisäksi matkalaukkuaan voi täyttää kaupasta löytyvillä Microsoftin tuotteilla sekä kirjoilla. Edellisiä kannattaa ostaa usein vasta viimeisen päivän alennusmyynnistä ja jälkimmäisiä vain siinä tapauksesssa, että punttisaliharjoittelu on jäänyt väliin ja opus oli niin halpa, että sitä ei saa esimerkiksi verkkokaupoista samaan hintaan. Päätä voi TechEdeissä usein täyttää myös suorittamalla sertifointeja paikan päällä mutta ne ovat siinä mielessä hieman hankalia, että ne vaativat usein etukäteisopiskelua jo ennen matkaa sekä oman aikansa itse tentin tekoon paikan päällä.

Jos mieli ei tee suorittaa Microsoftin sertikaatteja, niin pienen tehtävän voi ottaa itselleen kuitenkin paikallisesta kielestä. Koulun jälkeen unohdettua saksaa on helppo harjoitella Berliinissä, koska paikallinen puhetyyli on hyvin helposti ymmärrettävää. Ja jos saksan kieli on aivan outoa, niin muutama matkaoppaan takakannesta opiskeltu lausahdus voi olla se viimeinen silaus reissuun.

Nähdään TechEdissä!

t. Markku