Framgångsrik undervisning med OneNote

I skolan finns stora möjligheter att använda IKT i undervisningen och det händer mycket på området. Med OneNote får du hjälp att planera, genomföra och dokumentera lektioner för att sedan kunna följa upp undervisningen på ett smart sätt.

I Umeå kommun har Hanna, som är i behov av extra stöd i undervisningen på grund av synnedsättning och en CVI-skada, fått hjälp av assistenten Annette Lindberg. De kan tillsammans med hjälp av OneNote hålla ordning på allt material de behöver i skolarbetet.

Hanna och Annette träffades första gången när Hanna gick i Annettes förskoleklass. Tolv år senare är Annette Hannas assistent under skolgången på vård- och omsorgsprogrammet på Fridhemsgymnasiet i Umeå.

– Det har jag varit i nästan åtta år nu. Så vi känner varandra otroligt bra, säger Annette.

Fler lärare skulle ha stor nytta av att använda OneNote
Annette tror att många fler lärare skulle ha stor nytta av att använda OneNote.

– Det finns en stor potential för undervisande lärare att bygga upp sina kurser kring OneNote. Programmet ger både elever och lärare en tydlig bild av ett sammanhang. Enkelheten att växla mellan olika flikar och att enkelt anteckna och rita direkt i programmet gör det smidigt att arbeta med, säger Annette.

Läs hela artikeln "Framgångsrik undervisning med OneNote i Umeå" och ta reda på hur du kan använda OneNote i undervisningen.

Se instruktionsfilm och kom igång med OneNote