Vinnaren koras idag - följ direktsändningen från Skolledarkonventet

I syfte att lyfta fram goda exempel på skolledare instiftades det Innovativa skolledarpriset av Microsoft i samarbete med Lärarförbundet. Priset premierar duktiga skolledare som via ett hållbart skolutvecklingsarbete säkrar att deras skola ger eleverna möjlighet att lyckas.

Vinnaren presenteras idag under Lärarförbundets skolledarkonvent i Stockholm. Följ prisutdelningen direkt via Lärarförbundets webbsändning. Prisutdelningen drar igång kl 16:30 och inleds med ett samtal mellan Eva-Lis Sirén, Lärarförbundets ordförande, Anthony Salcito, Vice President Microsoft Education, och Ibrahim Baylan, Socialdemokraterna.

Bland de nominerade har följande tre finalister utsetts:
 
Fredrik Andersson, rektor Magnarps skola, Ängelholm
Fredrik är i sitt ledarskap lyhörd, kommunikativ och lärande med en förmåga att locka fram det bästa ur sina medarbetare. Han utvecklar IKT som hjälpmedel, inte bara för medarbetare utan också för andra skolledare.
 
Camilla Kauffeldt, rektor Herrgårdsskolan, Göteborg
Camilla har sina medarbetare som tydlig utgångspunkt i sitt ledarskap och ser det gemensamma arbetet, med elevens utveckling i fokus, som vägen till bra resultat. Med engagemang och intresse använder Camilla IKT för pedagogisk utveckling och ser det som ett medel för framgång.
 
Birgitta Trolin, rektor, Väsby Nya Gymnasium, Upplands Väsby
”En skola på riktigt” är Birgittas devis. Hon är en skolledare som gör sig själv synlig för personal och elever både via virtuell och fysisk närvaro i skolan. Internationell samverkan och forskning är viktiga faktorer, som hon stimulerar sina lärare att utveckla och våga prova i sin undervisning.
 

Webb-tv: Följ hela direktsändningen från Skolledarkonventet
Här kommer du att hitta webbsändningen mellan kl. 13.00-17.30 den 28 februari. Axel Targamas föreläsning och utdelningen av Innovativa skolledarpriset kommer du även att kunna se i efterhand på Lärarkanalen.se.

Webbsändningens schema:

13.00-13.15: Inledning, Skolledarföreningens ordförande Agneta Cederbom

13.15-14.45: Axel Targama - Att leda utvecklingsinsatser – från snygga ritningar till förändrat vardagsbeteende

15.15-16.15: Monika Törnsén - Skolledarskap – om att förstå, vilja, kunna och våga

16.30-17.30: Vem får Innovativa Skolledarpriset? Inleds med samtal mellan Eva-Lis Sirén, Anthony Salcito och Ibrahim Baylan

17.15-17.30: Finalisterna presenteras och vinnaren av Innovativa skolledarpriset avslöjas.

17.30: Slut.

Moderator för konventet är Annika Dopping.

Läs mer om det innovativa skolledarpriset och Microsofts engagemang i skolan.