Myt: Engelsk Windows är säkrast eftersom säkerhetsfixar för svensk Windows alltid kommer sent

Ibland hör jag att folk inte väljer lokaliserad Windows eftersom säkerhetsfixar kommer senare på svenska än på engelska.

Det är inte sant.

Det kanske var sant en gång i tiden, men det var länge sen.

Som du säkert vet försöker Microsoft följa ett strikt schema för säkerhetsfixar. Normalt släpps fixarna den andra tisdagen varje månad. Det finns flera skäl till det månatliga schemat, bland annat är det enklare för administratörer att planera än tidigare när en ny fix kunde komma varje vecka. Dock har det alltid sagts att schemat kan brytas vid behov.

Detta har skett idag - idag släpptes en fix för ett problem som redan utnyttjas. Eftersom folk redan har drabbats av problem, ansåg man att det är bättre att skicka ut säkerhetsfixen redan idag än att vänta till nästa tisdag.

Nu till min poäng.

Fixen släpptes inte enligt det vanliga schemat. Trots detta är den tillgänglig för alla språk precis samtidigt - vilket du kan se på http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=3A9DBD51-4348-4EE6-9BC1-D9A1E12963EC&displaylang=sv.

Jag hoppas att ingen längre tror på myten om sena säkerhetsfixar för lokaliserade språk. Om du dock fortfarande tror på den eller om du väljer olokaliserad Windows av andra skäl, vill vi gärna höra dina synpunkter - antingen här eller på http://www.pellesoft.se/communicate/forum/default.aspx?lstforums=134, där Pellesoft har fördelen att det kan bli lite mer interaktivt.

P.s.
Trots länken ovan till microsoft.com/downloads, rekommenderas de flesta användare att gå till Windows Update eller använda Automatiska uppdateringar för att hämta fixen. Eller ännu hellre, installera SP2 om du inte redan gjort det -- den här fixen ingår nämligen i SP2.