"Community Games på Xbox Live" Betan är nu öppen

Alldeles nyss öppnades så den nya och fräscha webbsidan för möjligheten att skapa och publicera egna spel för Xbox Live som tidigare annonserats.

cco_home_feature

Det här innebär alltså att vem som helst kan utveckla ett spel med hjälp av XNA Game Studio 2.0 (observera att det inte är 3.0 som gäller) och sedan publicera upp sitt resultat via den nya webblösningen. Sedan går spelet igenom en helt community-driven process där spelet testas, utvärderas och kategoriseras inför publicering på Xbox Live.

Bland annat finns ett nytt "starter kit" som heter "Role Playing Game" och är alltså precis det som det låter som, en grund till ett rollspel.

Det finns också en "Quick Start Guide" som visar de nya funktionerna på sajten, plus hur processen att publicera ett spel fungerar.

Även en "Education Content Catalog" har publicerats, som hjälper dig att söka rätt på information baserat på typ eller vilken area av spelutveckling som intresserar just dig.

Har du inte börjat själv så rekommenderar jag att du tittar på de fyra nominerade bidragen som tävlar om de prestigefulla priserna i årets Swedish Game Awards för att få lite inspiration.