Snyggare gränssnitt med Windows Mobile

Under mina förberedelser för min presentation på DeveloperSummit 2009 så tog jag mig äntligen lite riktig tid att åter fokusera på utveckling av mobila applikationer och hittade ett riktigt trevligt lite ramverk som satts ihop av en person på Microsoft som tidigare var MVP för just Windows Mobile.

Ramverket heter UI Framework och innehåller en del “komponenter” som har stöd för några av de vanligaste trenderna i användargränsnitt på mobila enheter för närvarande. Exempelvis runda hörn, gradienter och transparens. Vissa av dessa funktioner finns det redan stöd för i Windows Mobile men inga exponeringar i .NET Compact Framework och därför kan UI Framework vara ett intressant tillägg till din verktygslåda.

Det finns också en presentation via Live Meeting på MSFT TechDays (den virtuella versionen) om ramverket där det både introduceras och demonstreras, det kan vara värt att titta på den för att snabbt sätta sig in i tekniken.

Jag tycker också att det är lite lustigt att namnupplösningen på ramverkets komponenter ganska mycket påminner om WPF :)