Varför kan ni inte komma till [svensk stad här]?

Jag får ofta frågan varför vi ständigt envisas med att genomföra våra roadshows i Stockholm, Malmö och Göteborg och varför vi inte tar oss ut i resten av landet också och jag skulle därför vilja bjuda in till en dialog.

När jag började min karriär på Microsoft så genomförde jag och Micke Anderberg roadshows i betydligt fler städer men såg ett vikande intresse efter ett par år, om det beror på att vi inte var tillräckligt bra eller något annat skäl har jag inte analyserat (men vi har växt antalet deltagare i de tre största städerna från år till år) och i och med ett minskat antal personer som dyker upp (ofta anmäler sig men inte kommer) så ökar också kostnaderna markant och vi har en begränsad budget för att genomföra dessa evenemang så när vi undersöker och utvärderar vilka städer som är aktuella inför varje seminarier-serie så blir ofta kostnad en avgörande faktor.

Missförstå mig inte nu, vi skulle inget hellre än att hitta en modell där vi kontinuerligt kunde genomföra seminarer i flera av de orter som ve varit i tidigare: Ronneby, Växjö, Linköping, Örebro, Karlstad, Jönköping, Umeå, Luleå, Sundsvall, Visby, Östersund, Borlänge, Uppsala, Gävle, Västerås, Norrköping, Kalmar och nu har jag säkert glömt bort någon i skrivandets stund, ta inte illa upp, det är lite mycket i huvudet.

Problemet som verkar ha uppstått nu är att intresset för att gå på seminarier under en heldag verkar ha minskat, det är högkonjunktur vilket gör att det kan vara svårt att motivera för sin chef en hel dags frånvaro från jobbet, men om du har förslag på hur vi skulle kunna lösa detta så är jag mycket intresserad.

En av våra svenska MVP'er (Patrik Löwendahl) som bland annat hjälper till att driva SweNug (Sweden .NET User Group) och är svensk representant för INETA har också efterlyst kontaktpersoner i svenska städer som skulle kunna hjälpa till att anordna seminarier eller aktiviteter men dessvärre inte fått någon respons. Om det fanns användagrupper i Sverige som kunde agera sammankallande till seminarier och driva en agenda som hade en tydlig koppling till den lokala marknaden så skulle vi mycket enklare kunna resa upp och berätta om vår teknik och produkter.

Om du nu blir upprörd och arg över det här inlägget så hoppas jag att du kan kanalisera den ilskan till någon timmes extra arbete i månaden för att sätta upp ett eller ett par evenemang om året som vi kan hjälpa till att presentera vid, på din ort och tillsammans hitta lokala talare som också vill dela med sig av sin erfarenhet och kompetens. Vill du börja redan idag, kontakta mig eller Patrik Löwendahl (som kan nås via www.lowendahl.net) så ska vi hjälpa till att sätta upp något lokalt, och tänk vad positivt om flera personer i just din ort gör detsamma, då blir ni fler :)