XNA Game Studio Express uppdateras i April

För dig som är intresserad av XNA och spelprogrammering och som har följt några av mina inlägg samt debatten om XNA på internet kommer säkerligen att glädjas åt den här nyheten. I April släpps en uppdatering av XNA Game Studio Express och XNA Framework och det är uppdateringar som baserats på kommentarer och förslag från dig som har hjälpt utvecklingsteamet i USA genom de kanaler som jag tidigare skrivit om.

Det största (enligt mig) är möjligheten att inte behöva dela källkod med varandra utan att istället kunna publicera ett installationspaket som installerar ditt spel på XBox 360 eller PC utan att koden medföljer (den som får installation måste fortfarande vara med i XNA Creators Club dock). Det här har också varit den absolut mest efterfrågade "featuren", hmm, rimmar lite illa med Open Source kan jag tycka.

Kan det verkligen vara så att det finns personer och företag (bortsett från Microsoft) som inte vill att källkoden delas ut utan restriktioner???

Oj vad jag bjuder upp till debatt, kan det vara därför som min blogg under de senaste tre timmarna har fått lika mycket spam postat som kommentarer som under de tidigare tre åren...

Länk till XNA Team Blog : Announcing the XNA Game Studio Express Update