Miksi puhua, kun voi nähdä

Vierailimme Microsoft Research edustajien kanssa viime viikolla Aalto Yliopistolla. Tapasimme niin yliopiston johtoa kuin opiskelijoita ja tutkijoitakin. Uuden rakentamisessa oli selvästi energiaa ja liikettä. Tavoitteet ovat korkealla, mutta samalla korostuu suomalainen tekemisen perinne. Ei vain tavoitella suuria, vaan myös tehdään.

Design Factoryllä professori Ekman kierrätti tiloissa ja näytti samalla poikkitieteellisten opiskelijaryhmien käytännön töitä. Jokainen työ perustui jonkin yrityksen toimeksiantoon. Näimme Koneelle tehtyjä hissivalaistuksia ja ABB:lle tehdyn demolaitteen. Puheen lisäksi, piti myös nähdä, että uusi poikkitieteellisyys ei ole vain julistus.

Opiskelijoiden pyörittämä start-up paja Aalto Venture Garage osoitti positiivista yrittäjyysuskoa ja todellista tekemistä. Microsoft Researchin edustajien palaute oli hyvin myönteinen. Täällä on ”deliveriä”.

Miten tämä liittyy läsnätyöhön?

Sekä Design Factory että Venture Garage ovat avoimia tiloja. Molemmissa ongelmanratkaisu ja poikkitieteellisyys, eli erilaisten näkökulmien kohtaaminen, ovat onnistumisen keskeisiä elementtejä. Teknologiaa hyödynnetään käytännönläheisesti, yhdessä tehden ja rohkeasti kokeillen.

Veture Garage on avoinna vuorokauden ympäri, first in, first served periaatteella toimiva tila.

Molemmat esimerkit osoittavat myös miten varsin perinteiseksi koettu akateeminen maailma taipuu läsnätyölle.

Kelpasi näyttää. :)