Tutkitusti tyytyväisempiä työntekijöitä

Työyhteisömme tyytyväisyysmittari on meillä tiiviisti seurattu. Joka vuosi saamme henkilöstötutkimuksestamme indeksin, joka kertoo tyytyväisten osuuden työhön, työyhteisön toimintaan, esimiestyöhön ja hyvinvointiin. Neljän Kohtaamispaikka- ja läsnätyökuukauden jälkeen tyytyväisten työntekijöiden osuus nousi edellisvuoden mittaukseen verrattuna kokonaista +6 %-yksikköä!

Aihealueista kovimmat nousijat olivat tiimien ja yksiköiden välinen yhteistyö sekä työn ja muun elämän tasapaino, jotka molemmat nousivat peräti kymmenisen prosenttiyksikköä. Asetimme ne vuosi sitten kehityskohteiksemme, joten olemme tehneet molempien eteen paljon töitä:

  • Yhteistyö: yhteisten tavoitteiden tunnistaminen ja koordinointi, Kohtaamispaikan tilojen rakentamisen laaja-alaista yhteisöllisyyttä tukeviksi ja jakaminen yli segmentti- ja tiimirajojen tehtävästä yhteistyöstä
  • Elämän tasapaino: läsnätyön joustavat työn tekemisen käytännöt, henkilökohtainen coaching, ajanhallinnan koulutus  sekä Wellbeing@Microsoft –ohjelmaan kytketyt hyvinvointikartoitukset, niitä seuranneet henkilökohtaiset hyvinvointivalmennukset ja tehostetut ennakoivan työterveyshuollon toimet

On upeaa havaita, että toimenpiteet ovat purreet hyvin. Merkittävimpiä nousuja yhteistyön ja elämän tasapainon alueilla tapahtui etenkin myynnillisissä tehtävissä, joten ainakin niihin kohderyhmiin Kohtaamispaikan ja läsnätyön käytännöt tuntuvat soveltuvan erityisen hyvin.  

Tästäkin näkökulmasta hankkeemme siis vaikuttaa onnistuneelta. Matkamme ei kuitenkaan ole vielä lopussa, vaan joka päivä opimme uutta. Viimeisimpiä on se, että valinnanvapaus voi joillekin tarkoittaa sitä, että voi joka päivä valitan saman työskentelyalueen – ja sekin on ok. Onneksi useimmat kuitenkin ovat todenneet erilaisten työvaiheiden sujuvan parhaiten tietyissä tunnelmissa, jolloin tilojen vaihtelu tuottaa myös runsaasti haluttuja satunnaisia kohtaamisia ja uudenlaista lisäarvoa!

PS. Mistä sinun työtyytyväisyytesi rakentuu?