Big Data får stor betydning fremadrettet

- Ny undersøgelse af Big Data fra Microsoft i anledning af Big Data Week.

Den hastigt stigende mængde af data er en af de største it-udfordringer, som virksomheder og it-chefer står over for i de kommende år. Behandlingen af de enorme mængder data sker gennem Big Data-redskaber. Udfordringen ved Big Data består i det stigende antal af applikationer, udstyr og systemer, der genererer data. Data skabes af enkeltpersoner, virksomheder, deres adfærd samt af systemer etc.

Microsoft har dedikeret denne uge til ”Big Data Week” og offentliggør i den forbindelse en ny undersøgelse som viser, at mere end 75 % af mellemstore og store virksomheder inden for de næste 12 måneder vil implementere løsninger til håndtering af Big Data. Målet er at styrke virksomhedens konkurrenceevne.

”Jo bedre virksomhederne bliver til at håndtere Big Data, jo bedre indsigt får organisationen i sit marked. Det handler om at bruge indsigten, som baseres på de store datamængder, til et kompetent beslutningsgrundlag. Analyse af de store datamængder gør virksomhederne bedre i stand til at forudse business trends, forecaste og interagere med kunder og partnere. Derfor har vi i Microsoft valgt at sætte ekstra fokus på Big Data i disse dage,” siger Lars Bo Granath, som er forretningsansvarlig for information platform i Microsoft.

Big Data Trends 2013

I Microsofts undersøgelse, “Global Enterprise Big Data Trends: 2013”, forudsiges flere tendenser. Undersøgelsen er baseret på input fra 280 beslutningstagere inden for it.

  • Selvom it-afdelingen fortsat står for størstedelen af Big Data-efterspørgselen, er der en stigende efterspørgsel efter værktøjer til at analysere de store datamængder fra kundeservice, marketing og salgsafdelingerne.  
  • 90 pct. af de adspurgte har dedikeret budget til at håndtere Big Data, og 17 pct. af kunderne i undersøgelsen er så småt begyndt at undersøge mulighederne for løsninger til Big Data. Endelig har 13 pct. allerede udrullet løsninger i organisationen.
  • Næsten halvdelen af kunderne (49 %) peger på stigningen i datamængden som den største grund til at overveje en reel Big Data-løsning. Dernæst følger behovet for integration af business intelligence-værktøjer og endelig de rette værktøjer til at analysere og skabe indsigt på baggrund af datamængden.

Big Data – et stærkt fundament for virksomhedens succes

“Den store mængde af data kan være et stærkt fundament for virksomhedens forretningsstrategi. Netop det at kunne analysere og forstå den store datamængde kan være en vigtig nøgle til virksomhedens succes. Med de oceaner af data, der skal behandles, er det er vigtigt, at virksomhederne har de rigtige ressourcer og værktøjer til at gøre Big Data til et aktiv, der giver konkurrencemæssige fordele i markedet,” slutter Lars Bo Granath.

Du kan læse mere om Microsofts Big Data her eller på http://www.microsoft.com/news.

Vh. Lars Bo Granath, produktchef for Information Platform i Microsoft, på larsbg@microsoft.com / 40904132.