I dag lander Surface Pro i danske butikker

Vi skriver d. 30. maj, og det betyder, at Surface Pro endelig kan købes i Danmark. Hvad kan du især se frem til med Surface Pro? Vi har stillet seks skarpe til divisionschefen for Windows (og chef for Surface), Martin Thorning Hansen.

 

Hvad kan brugerne se frem til med Surface Pro?

Surface Pro er jo en tablet – som vi kender alle andre tablets; en enkelt enhed med touchskærmen i centrum, som er intuitiv at bruge og let at have med på farten. MEN indeni er Surface Pro en fuld pc baseret på Intels Core i5-processor, hvorfra du kan gøre alle de ting, du er vant til fra f.eks. en laptop.

 

Hvem er den typiske Surface Pro-bruger?

Fordi Surface Pro er en fuld pc, så vil den i princippet henvende sig til enhver laptop-bruger, der samtidig synes, at brugeroplevelsen fra en tablet er fed. Man bliver hurtigt afhængig af at have et touch-device mellem hænderne, hvor man navigerer rundt ved berøring – og med Surface Pro kan man integrere disse to enheder, en laptop og en tablet, i én maskine. Man behøver ikke vælge og man behøver ikke have to forskellige enheder.

 

Så er den jo også super let, den vejer 903 gram, så det er jo en ret praktisk tablet-pc, hvis man er meget på farten – både i sin ”private” hverdag eller qua sit job. Hvis man vil være produktiv, så klikker man Type Cover’et på, og så har man fornemmelsen af en laptop – og kan nemt og bekvemt skrive e-mails, lave beregninger i Excel, redigere billeder i Photoshop eller noget helt fjerde.

 

Hvordan vil du beskrive designet?

Surface Pro er, ligesom Surface RT, designet med den karakteristiske ”Kickstand” (integreret støttefod) og det er helt genialt, fordi man får den perfekte betragtningsvinkel. Og så er coveret med indbygget keyboard også helt unikt for Surface-designet.

Men derudover er Surface Pro jo et smukt stykke hardware; du har den flotte HD-skærm i bredformat, hvor glasset løbet helt ud til kanten og hvor siderne ligesom skråner bagud, så skærmen bliver dit eneste fokuspunkt – det er en fed oplevelse. Det er også et meget solidt stykke hardware; materialet VaporMg, der er brugt til kabinettet, giver dig virkelig fornemmelsen af at have ”rigtigt kram” mellem hænderne, og det er en kvalitetsfornemmelse, som jeg tror, imponerer de fleste.

 

Hvad er din yndlingsfeature ved Surface Pro?

Jeg har haft min Surface Pro i et par måneder nu, og den har faktisk erstattet min laptop – jeg bruger den som mit primære arbejdsredskab. Meget af min arbejdsdag tilbringer jeg med møder, hvor en 11”-tablet er ret handy at bære rundt på. Når jeg sidder ved mit skrivebord, så kobler jeg den til min 24”-skærm, og så har jeg bare mus og keyboard koblet til via Bluetooth.

Men jeg bruger den også meget til underholdning. Jeg er blevet svært glad for flere af de touch-baserede spil, som man kan hente i Store'n eller spille via en browser på touch-enheder. Hvis jeg f.eks. skal koble af om aftenen, sidder og venter et eller andet sted, eller når jeg leger med min 3-årige søn Alfred, så er det altså cool, at man lige kan hive sin Surface-tablet frem. Det fede er jo, at der hele tiden kommer nye apps og spil til Windows 8 - sidste måned spillede jeg meget Gunstringer, lige i øjeblikket er jeg hooked på Brave og Multiplayer Reactor. Og så spiller jeg løbende Skak med min far og vendespil med min søn - på den måde er Surface jo faktisk også lidt et samlingspunkt for familien.

Så min yndlingsfeature er vel, at jeg kan bruge Surface Pro som min primære enhed. Både til arbejde og leg. Og så er jeg faktisk også meget begejstret for pennen, som følger med. Med denne kan jeg tage håndskrevne noter, tegne og underskrive dokumenter - det er cool!  

 

Hvad er din yndlings-app?

Klart Brave! Det spiller bare på en touch-enhed.

Men det fede ved Surface Pro er jo, at man kan installere alle typer af apps og programmer – både fra Store'n og installeret på desktoppen. Jeg bruger rigtig meget Outlook – men det måske et lidt kedeligt svar?

 

Beskriv Surface Pro med én sætning?

Surface Pro er en fuld pc i tabletformat.

 

 

Surface Pro kan købes fra i dag via Microsoft Store og i butikker lander over, herunder hos ComputerCity, Expert og FONA. Læs meget mere om Surface Pro på Surface.com.

Microsoft Danmark PR (a-kaprie@microsoft.com)