Kinect skaber massiv Xbox-fremgang

Salgstallene for Xbox er gode – rigtig gode. Ifølge en uafhængig markedsundersøgelse fra The NPD Group har Xbox 360 nu 48 procent af det nuværende konsolmarked i USA. Xbox fastholder dermed føringen som de amerikanske forbrugeres favoritkonsol i 2011. Dertil kommer, at Xbox 360 er det eneste konsol i USA, der viser vækst fra år til år målt fra juni måned. Og på trods af et generelt fald i salget af konsoller og software, så fortsætter Xbox 360 med at vokse. I USA er der solgt flere Xbox 360 end nogen andre konsoller i 12 ud af de seneste 13 måneder.  

Også den nærmeste fremtid tegner til at skrive Xbox-historie med flere store lanceringer lige om hjørnet. Den samlede portefølje af Kinect-spil vil være tredoblet inden årets udgang. Nogle af de nye spil er allerede til rådighed, nemlig Avartar Kinect og Kinect Sparkler .

Med Avatar Kinect kan man i form af sin personlige avatar hænge ud sammen med op til 7 af sine venner i 24 virtuelle scener, der spænder fra talkshows til ture i det ydre rum. Og i Kinect Sparkler kan man tegne kreative glitrende linjer med fingrene, så der hvirvler stjerner rundt om 3D-portrætter af én selv. OK – det skal nok opleves… Ikke desto mindre giver begge spil et unikt et indblik i de teknologiske muligheder, der er til rådighed i dag. Muligheder som kun vil blive større og bedre med tiden. Allerede i år vil Xbox få nye samarbejdspartnere heriblandt Disney, ligesom der er udsigt til, at konsollen fremover vil kunne samle spil, videoer, musik og tv i én og samme konsol.

VH Martin Rossen, kommunikationsdirektør - <marossen@microsoft.com.>