Machine Learning, cloud, cloud og mere cloud på Microsofts partnerkonference

I næste uge afholder Microsoft sin årlige Worldwide Partner Conference (WPC), som i år finder sted i Washington D.C. Her samles repræsentanter fra over 8.000 virksomheder, der arbejder med at udvikle, implementere og sælge Microsofts produkter og teknologier, med 3.300 Microsoft-medarbejdere til en af it-branchens største konferencer. Målet er at styrke partnervirksomhedernes bånd med hinanden og til Microsoft for at kunne levere endnu større værdi til de fælles kunder. Det er over 100 danske partnervirksomheder blandt deltagerne.

Forud for konferencen annoncerer Microsoft en række helt nye teknologier og services, der er udviklet til virksomheder og it-brugere i en mobile first, cloud first-verden. Det vil sige en verden, hvor virksomheder i stigende grad bruger og efterspørger nye cloud-løsninger, der sænker it-driftsomkostninger, styrker innovation og giver større effektivitet. Og hvor brugerne forventer at kunne tilgå sine mails, arbejdsdokumenter og sociale tjenester når som helst, hvor som helst og fra en hvilken som helst enhed – om det så er en pc, tablet, smartphone eller noget fjerde.

Blandt de vigtigste nyheder er:

Hybride skyer og Machine Learning

  • Microsoft Azure StorSimple er en hybrid cloud-lagringsløsning til datahåndtering, som forenkler backup og datagendannelse ved nedbrud, konsoliderer styring og sender on-premise data i skyen til udvikling og test af nye applikationer. Azure StorSimple bliver tilgængelig 1. august og giver Microsoft-partnere mulighed for at hjælpe deres kunder med en løsning, der kan håndtere alle typer lagring. Azure StorSimple forenkler backup og datagendannelse ved nedbrud, konsoliderer styring og hjælper lokalt baseret data i skyen til udvikling og test af nye applikationer. Læs mere om StorSimple her .
  • Microsoft Azure Machine Learning bliver tilgængelig i preview fra mandag d. 14. juli. Azure Machine Learning giver udviklere og dataanalytikere mulighed for at opbygge avancerede analytiske, cloud-baserede applikationer på kort tid. På blot få timer kan man med Azure Machine Learning skabe databaserede applikationer til at forudsige og ændre fremtidige hændelser, fx i sundhedssektoren med patientdata, i komplekse produktionsprocesser eller i lagerstyring – tidligere kunne udviklingen af denne type analysemodeller og applikationer tage uger eller måneder.
  • Microsoft Azure Preview Portal er en helt ny cloud-oplevelse, der bringer forskellige cloud-teknologier sammen i ét samlet overblik, hvilket gør virksomheder i stand til at levere softwareløsninger i skyen hurtigere og nemmere. På mandag lander en ny Infrastructure as a Service (IaaS) funktionalitet til portalen, så brugerne nemmere kan håndtere en eller flere virtuelle maskiner i skyen samtidig.

Bedre produktivitet og samarbejde

  • I marts lancerede Microsoft en ny social søgetjeneste under kodenavnet ”Oslo” til Office 365. Det endelige produkt, der hedder Delve, bliver tilgængelig for Office 365-kunder senere i år. Det giver en ny måde at foretage søgninger på tværs af alle dine dokumenter, SharePoint teamsites og samtaler i Yammer og Outlook. Ved hjælp af machine learning-teknologi identificerer Delve både indhold og data, som passer til brugerens igangværende projekter, interesser og arbejdsforbindelser og giver dermed adgang til ny relevant information, man ellers ikke ville opdage. Delve nedbryder kort sagt informationssiloer i organisationen, så man som medarbejder får mere fra hånden og så teams bedre kan samarbejde.
  • Endelig vil en ny Office 365 plan til SMV’er blive tilgængelig i løbet af efteråret. Den nye plan er et resultat af feedback fra vores kunder og partnere om, at SMV-kunder ønsker at vokse med Office 365. De nye tiltag simplificerer salgsprocessen for SMB-partnere, forkorter salgscyklussen og øger muligheder for mersalg. Læs mere på Office-bloggen.

Læs mere om WPC her på Microsoft Mener i næste uge, når konferencen sparkes i gang.