Microsoft lancerer Kinect for Windows SDK

Der har været mange spændende hobby-projekter med Kinect siden lanceringen i november 2010. Kinect-teknologien har uanede muligheder, og derfor har Microsoft netop meddelt, at der vil komme ikke-kommerciel Kinect for Windows SDK (Software Development Kit) fra Microsoft Research senere på foråret.

Hensigten med at frigive en "startpakke" for applikationsudviklere er at gøre det lettere for forskere i det akademiske miljø og entusiastscommunitiet at skabe endnu bedre løsninger og oplevelser ved hjælp af Kinect-teknologien. Startpakken vil give forskere og entusiaster adgang til Kinect kernefunktionalitet såsom lyd, API'er og direkte kontrol af sensoren. Microsoft vil levere en kommerciel version af SDK’et på et senere tidspunkt.

Microsoft har længe investeret stort i udvikligen af Natural User Interfaces (NUI). NUI er en del af vores langsigtede vision om at skabe computere, der er intuitive at anvende og i stand til at gøre langt mere for brugeren. Resultaterne af disse investeringer viser sig på tværs af mange af Microsofts produkter, herunder Kinect til Xbox 360, Windows Phone 7, Microsoft Surface 2,0, Bing for Mobile og Office 2010 Mini Translator. Lanceringen afspejler Microsofts ønske om at gøre NUI-teknologi tilgængelig til et bredere udsnit af forskere og entusiaster ved at give dem redskaber til at skabe spændende applikationer ved brug af Kinect-teknologi.

Du kan læse mere her.

VH Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com.