NU-ads: Interaktive reklamer med Kinect

Reklamer skal ikke længere bare være pausetapet mellem tv-programmerne. I forbindelse med Cannes International Advertising Festival gav Microsoft et kig ind i fremtidens tv-reklamer: NU-ads, et nyt koncept der skal levere interaktive reklamer på Xbox 360 ved hjælp af Kinect. Med NU-ads bliver det muligt at interagere med reklamen direkte på skærmen ved hjælp af stemme og bevægelser.

På den måde åbnes der op for, at tv ikke længere kun skal være passiv underholdning, men en mulighed for aktivt engagement for seerne. Reklamerne vil blive langt mere praktisk anvendelige. Hvis du fx ser en reklame for et bilmærke, kan du ved at sige: ”xBox near me”, få vist på et kort, hvor den nærmeste forhandler er. Det samme vil gælde restauranter, børnetøjsbutikker og biografer osv. Kun fantasien sætter grænser. Er der noget, du synes er særlig interessant, kan man ved at sige: ”xBox Tweet” dele indholdet med alle dine venner online. Se videodemonstration:

Dertil kommer at du kan få din telefon til at minde dig om, hvornår dine yndlingsudsendelser kommer på tv. Og ved gameshows eller realityshows vil det eksempelvis være muligt at stemme direkte ved brug af stemme og bevægelser. Det ændrer tv-oplevelsen fra at være seer til at være deltager. Det påvirker til gengæld forretningsmodellen bag showsene, som ofte er opbygget omkring stemmeafgivning og dermed betaling per sms.

Ved at engagere seerne vil reklamerne ikke længere fremstå som en kedelig pause, men kunne fungere som en selvstændig form for underholdning. Især i Danmark, hvor vi ikke har tradition for reklameafbrydelser, har man kæmpet med seernes tendens til at slå væk fra kanalen under reklamepauserne. En ny undersøgelse fra Mediebureauet Mindshare viser, at 55 pct. af danskerne irriteres ofte/hver gang af reklamer på TV, og 57 pct. af de adspurgte skifter kanal, hver gang reklamerne starter. Så interaktive reklamer åbner for helt nye muligheder både for seerne, tv-stationerne og annoncørerne.

VH Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com.