Ny dansk sports-app videre i international konkurrence - Bill Gates venter

I går afholdt Microsoft Danmark og Fonden for Entreprenørskab - Young Enterprise for første gang teknologi- og innovationskonkurrencen Imagine Cup i Danmark.

Vinderne blev de unge iværksættere Anders Stolzenbach på 19 år og Rasmus Theilsø Madsen på 26 år, som præsenterede deres app 'YouBeRu'.

Potentiale til at forandre brug af teknologi i sportsverdenen

"YouBeRu er en ny applikationsløsning, som kan indsamle realtidsdata på sportsudøvere, give ny indsigt til fagfolk og samtidig skabe fornyet begejstring og involvering blandt fans og tilskuere. Vi synes selv, at vores idé er nytænkende og at der er et behov for løsningen i markedet, og det har interessen og opbakningen fra Microsoft bekræftet os i", fortæller Anders og Rasmus.

YouBeRu står for 'You Better Run' og henvender sig til arrangører af, deltagere i og publikum til sportsbegivenheder som maratonløb, triatlon og cykelløb. App’en YouBeRu bruger tilskuernes smartphones til at registrere atleternes bevægelse og placering på en rute. Deltagerne udstyres alle med en chip og hver gang løberen eller cykelløberen passerer en tilskuers smartphone, der kører app’en, registreres atletens placering og hastighed. Disse data går direkte i skyen, hvor alle atleternes data samles i et dynamisk kort, som tilskuerne kan følge live i app’en. Det er således tilskuernes tilstedeværelse og anvendelse af app’en, der muliggør realtids-indsamlingen af data, som informerer og underholder tilskuerne under hele løbet.

”Imagine Cup er en konkurrence, hvor de unge får lov at drømme og tænke stort. Vi håber, at vi fremadrettet vil se mange flere initiativer fra erhvervslivet, der retter sig mod unge mennesker og teknologi. Det er vigtigt, at de bliver motiveret og inspireret til at arbejde med teknologi og udvikle deres skaberkompetencer, og at de ser det enorme potentiale, der ligger heri i forhold til jobs og vækst”, siger Christian Vintergaard, administrerende direktør fra Fonden for Entreprenørskab.

Se mere og hør fra både Anders og Rasmus samt Christian Vintergaard i denne video:

[View:https://vimeo.com/93313581]

Med sejren i gårsdagens finale er Anders og Rasmus nu gået videre til den vesteuropæiske finale, som afvikles over den næste måned. Vinderne af denne kommer til Seattle, hvor de skal konkurrere mod app-udviklere fra resten af verden. Imagine Cup-verdensmestrene får 50.000 dollars og skal præsentere deres app for den meget succesfulde iværksætter Bill Gates.

Mvh. Anette Nørgaard, ansvarlig for studerende og startups i Microsoft Danmark, anno@microsoft.com