Social medieovervågning, kundeservice og nye marketingværktøjer i fokus med Dynamics CRM Online-opdatering

Det globale marked for CRM-systemer er 100 milliarder dollar værd, og danske virksomheder investerer da også over 750 millioner kroner i CRM-systemer ifølge en rapport fra Copenhagen Business School. En opgørelse fra analysehuset Gartner viser ligeledes, at investeringer i CRM-systemer til styrkelse af salg, markedsføring og kundeservice stiger hurtigere end andre forretningsorienterede it-systemer.

Virksomheder er i dag udfordret, da kunder agerer og reagerer meget anderledes end tidligere. Kunder er i dag meget bedre oplyste, inden de træffer deres købsbeslutning, bl.a. i kraft af sociale medier, og dermed er de meget mere bevidste om deres konkrete behov for leverandører og produkter. Det stiller helt nye krav til marketingcheferne, som nu skal have styr på virksomhedens brand, og hvordan produkter og services bliver modtaget. Det øgede behov for markedsinformation gør, at CRM-systemerne bliver mere nuancerede, leverer bedre kundeoplevelser og giver bedre indsigt i kundernes respons og adfærd.


Microsoft lancerer nu den såkaldte Spring Wave-opdatering til Dynamics CRM Online. Opdateringen indeholder avancerede marketingværktøjer, som giver bedre mulighed for at planlægge kampagner, målrette budskaber, analysere markedet, måle kampagners investeringsafkast samt engagere kunder på tværs af kanaler.

Social medieovervågning er en anden vigtig funktion i CRM Online-opdateringen, som giver virksomhederne bedre indsigt i deres kunders reaktioner på produkter, brands. Funktionen giver også mulighed for at overvåge konkurrencesituationen samt engagere sig i samtaler og kommentarer online og i realtid.

Dertil kommer en ny og mere personlig kundeservicefunktion, hvor kundeservicecentre bl.a. kan håndtere flere forespørgsler på én gang og nemmere kan håndtere svar på kundeforespørgsler.

Huset Markedsføring er blandt de danske kunder, der allerede benytter Dynamics CRM 2013 og ser gode perspektiver i Spring Wave-opdateringen. Direktør Michael Raffnsøe siger:

”Vi har i Huset Markedsføring længe kigget på forskellige CRM-systemer, som enkelt kan kobles til vores Navision ERP og øvrige systemer, og som er drevet ud fra solid marketingtænkning.  Med  Microsofts lancering af CRM 2013 var valget relativt let – og forventningerne er blevet endnu højere med de nye egenskaber, der netop er annonceret.”

EU godkendelse af Dynamics CRM Online

Microsoft er den første og eneste virksomhed, der har opnået godkendelse af CRM-løsningerne hos EU. Dynamics CRM Online opfylder således kravene til kontraktuelle forpligtelser ifølge EU’s model clauses og de høje EU krav omkring beskyttelse af personlige informationer, jf. artikel 29 (Working Party). Med anerkendelsen kan kunderne føle sig sikre på, at deres følsomme data er beskyttet og samtidig udnytte fordelene i de nye værktøjer på tværs af marketing, salg og kundeservice.

Spring Wave-opdateringen gælder for CRM Online-kunder, og on-premises-kunder har adgang til den nye funktionalitet via Microsoft Dynamics CRM 2013 Service Pack 1.  

Læs mere om nyhederne i Dynamics CRM opdateringen i et dette blogindlæg og på vores internationale CRM blog.

Vh Alexander Schadow, Business Group Lead, Microsoft Dynamics; aschadow@microsoft.com.