Uddannelsessektoren skal med på tabletbølgen – med særligt tilbud på Microsoft Surface RT

Microsoft giver nu alle danske skoler, gymnasier og universiteter en eksklusiv mulighed for at få fat i Surface RT til en stærkt reduceret pris. Det sker som en markering af Microsofts store engagement på uddannelses- og undervisningsområdet.

Men man skal være hurtig. Fra i dag og frem til den 31. august 2013 får landets folkeskoler, gymnasier og højere uddannelsesinstitutioner følgende eksklusive rabatter (alle priser er ekskl. moms): 

  • Surface RT (32 GB) til 1.276,- kroner
  • Surface RT (32 GB) + Touch Keyboard Cover til 1.599,- kroner
  • Surface RT (32 GB) + Type Keyboard Cover til 1.857,- kroner

 

Med en Surface RT får man samtidig nyttige værktøjer som Microsoft Office Home & Student 2013 RT. Microsoft Office er i øvrigt det mest anvendte produktivitets-software i både skolesystemet og erhvervslivet. Surface RT åbner døren til flere end 20.000 uddannelsesrelaterede apps i Windows Store – herunder den populære, danske app Gyldendals Digitale Læremidler, som samler undervisningsmaterialer for hhv. grundskolen og gymnasiale uddannelser, ordbøger og andre lærebøger i digitalt format.

Danskerne elsker tablets

En undersøgelse, der netop er foretaget af TNS Gallup for Danske Medier, viser, at tablets for alvor har vundet indpas i de danske hjem; at lige knapt hver anden danske hustand har mindst én tablet svarende til 1,1 millioner tablets – en fordobling i forhold til udbredelsen at tablets for bare et år siden.

Også i uddannelsessektoren vinder tablets i stigende grad indpas, da tablets på mange måder er et attraktivt arbejdsredskab i undervisningsmiljøer qua den mobile formfaktor, den simple og meget brugervenlige betjening, og ikke mindst intuitive brugerflade. Og med mulighed for tilslutning af eksterne enheder via USB- og Video Out-stikket, der lader dig tilslutte enheder via HDMI og VGA, får elever og undervisere med Surface RT en meget fleksibel tablet, hvorfra man eksempelvis også kan printe materialer og fremvise præsentationer. Desuden er det på en Surface RT muligt at multitaske mellem to apps side om side – og så tilbyder den en batterilevetid, der rækker hele dagen. Der er ganske enkelt uanede muligheder, som gør den lette Surface RT perfekt til skole- og universitetsbrug – hvad enten du er studerende eller underviser.

Vi har valgt at tage dette ambitiøse skridt på uddannelsesmarkedet nu, fordi vi mener, at alle studerende og undervisere bør have adgang til en kvalitets-tablet med de samme funktionaliteter som bærbare computere – og til en pris, der gør det attraktivt at investere i nyt udstyr til undervisningsbrug. 

I Microsoft har vi en lang tradition for at arbejde tæt sammen med uddannelsessektoren, og for at gøre it tilgængelig for alle. I løbet af det seneste år har vi f.eks. øget vores investering i Partners in Learning med $250 millioner. Derudover har vi lanceret Youthspark, som henvender sig til 300 millioner unge, og vi har tilbudt Office 365 gratis til uddannelsesinstitutioner verden over. Med dette særlige tilbud på Surface RT er vores ambition at bringe endnu flere tablets ind i undervisningslokalerne, så elever såvel som undervisere får bedre forudsætninger for at indfri uudnyttet potentiale ved hjælp af it.

Læs mere om tilbuddet og bestilling af Surface RT på vores blog Microsoft Uddannelse 

Vh. Martin Thorning Hansen, divisionschef for Windows, Microsoft Danmark (mthansen@microsoft.com)