Vær produktiv på farten med nye forretnings-apps

Det kan være svært at få vigtige arbejdsopgaver klemt ind i dagene før, under og efter jule- og nytårsdagene. En række nye forretnings-apps fra Microsoft giver større fleksibilitet til at få mere fra hånden. Også når du sidder i toget på vej til julefrokosten eller lige skal have godkendt dine bilag på farten.

Microsoft har i løbet af de sidste måneder lanceret en række forretnings-apps til Windows 8.1 enheder, der gør det nemt at være produktiv på farten og fra pc’er, tablets og smartphones. Medarbejdere kan således kommunikere og samarbejde med kollegaer via Lync og Yammer forretningsapps, uanset hvor de befinder sig. Men det er ikke kun i juletiden, at forretnings-apps er værdifulde at have ved hånden – se bare den helt nye Office Remote app, hvor man kan bruge sin smartphone som fjernbetjening til præsentationer. Eller Dynamics CRM og AX apps, der giver mulighed for at holde styr på kunderelationer og klare rejseafregninger på farten. Nedenfor er et udpluk af forretningsapps, der kan gøre danske medarbejdere mobile:

Telefonen som fjernbetjening med Office Remote

Man kan nu bruge sin Windows Phone som fjernbetjening til Microsoft Office med Office Remote app’en.Særligt til præsentationer er det bekvemt at kunne gå rundt i lokalet og betjene Word, Excel og PowerPoint via smartphonen, mens præsentationer og applikationer vises fra en skærm eller pc. Brugeren får dermed frihed til at vise netop de ønskede dokumenter og springe mellem applikationer, mens man bevæger sig rundt og holder fokus på sit publikum. Office Remote kan downloades fra Windows Store og virker på Windows Phone. Læs mere om Office Remote her.

Mobil multitasking uanset hvor, man befinder sig med Yammer apps

Samarbejdsværktøjet Yammer byder nu på nye og opdaterede forretnings-apps, der gør det nemt at være produktiv, uanset hvor i verden brugeren er. Yammer har fået nyt design og funktioner og virker på tværs af Windows Phone, Windows 8, iOS og Android platforme. Til Windows Phone har man nu direkte adgang til sin Yammer-inbox og nye søgemuligheder, så man kan følge med i de vigtigste samtaler samt finde de rette grupper på farten. På Windows 8 tablets kan man deltage aktivt i grupper, modtage nye beskeder og køre Yammer-app’en i den ene side af tabletten, mens man arbejder sideløbende fra andre applikationer. Både iPhone, iPad og Android-enheder har også fået nyt app-design, der gør app’en mere brugervenlig og funktionsdygtig. Yammer apps er gratis og tilgængelige fra Windows Store. Læs mere her.

Kontrollér møder på farten direkte i Lync app’en:

Så er Lync-app’en klar i en ny og opdateret version, som indeholder nye funktioner. Man kan eksempelvis tage styringen over deling af applikationer og skærm under et Lync-møde, der foregår i Windows 8.1-app’en. Og man kan køre flere applikationer sideløbende, så visningen af Lync-mødet står sideløbende med en anden applikation. Notifikationer og invitationer dukker nu op på startskærmen, som kan tilgås i låst tilstand. Sidst men ikke mindst kan man nu styre lydstyrken og søge efter kontakter inde i Lync-app’en. Lync-app’en er gratis og tilgængelig fra Windows Store og kan anvendes på tablets, pc’er og Windows Phones. Læs mere her.

Office 365 med indbygget business intelligence:

 

Microsoft Power BI er en business intelligence løsning, som giver virksomheder mulighed for at integrere åbne dataset fra internettet med egne data. Løsningen er baseret på Excel og dermed en integreret del af Office 365, så det er nemt og intuitivt at gå i gang med. Med Power BI app’en til Windows 8-baserede mobile enheder kan man tilgå rapporter og grafer lavet i Office 365 fra sin Windows-tablet eller smartphone. Man kan ligeledes gemme favorit-rapporter eller find nye rapporter fra de touch-optimerede tablets og dele med kollegaer. Microsoft Power BI app’en kan downloades fra Windows Store og kræver blot en Power BI til Office 365 konto. Se mere på www.powerbi.com

Hold styr på udlæg på farten med Dynamics AX Expenses app:

Hold styr på udgifter og udlæg med Dynamics AX Expense App’en på farten. Man kan oprette og opdatere udlægsrapporter fra sin Windows 8.1 pc, smartphone eller tablet. App’en fås på dansk og giver overblik over udlæg, mulighed for at oprette nye udlægsrapporter, tilføje udgifter og kvitteringer samt indsende rapporten til godkendelse. Dynamics Expense App’en understøttes af Microsoft Dynamics AX 2012 R2, er gratis og kan downloades fra Windows Store. Læs mere her.

 Få godkendelse på rejseafregninger og tidsregistreringer med Dynamics AX Approval app :

 

Indrapportér rejseafregninger og tidsregistreringer nemt og hurtigt og få godkendelse hos chefen på aktiviteter via Dynamics godkendelses app’en. App’en giver brugerne mulighed for at få overblik over og godkende workflow-forespørgsler via Dynamics AX, herunder udlæg og timesedler. Man kan ligeledes kontakte kollegaer via Lync for at afklare spørgsmål og hente information om regler ifm. godkendelse. Dynamics AX Approval app’en understøttes af Dynamics AX 2012 R2 og er gratis at downloade til Windows 8.1 enheder og findes i Windows Store. Læs mere her.

 Hold styr på kunderelationer med Dynamics CRM app:

Med CRM 2013, der blev lanceret i november, introducerer Microsoft Dynamics en ny CRM-app til mobile Windows 8-enheder. Således får virksomhederne et mobilt CRM-system, der er nemt at tilgå, brugervenligt og overskueligt. Der er allerede i dag en række mobile CRM app’s, som Microsoft-partnere har udviklet, og som kan downloades fra Microsoft Store uden ekstra installation. Disse apps er gratis at downloade og fungerer både online og offline. Eksempler på CRM apps, der er tilgængelige i dag, er Microsoft Dynamics CRM app og Mobile CRM app’en fra www.resco.net.

Mvh. Jakob Andersen, PR manager i Microsoft Danmark, jaand@microsoft.com.