Windows Phone Marketplace – på din pc

For kort tid siden annoncerede vi den nye version af Windows Phone, der indtil videre går under navnet Mango. Og nu ligger planerne om en web-version af Marketplace, som også bliver tilgængelig på dansk, klar. Web-versionen bliver lanceret senere på året, når Mango bliver frigivet.

Apps skal være lette at finde og anvende. Med over 22.000 apps i Marketplace allerede og 180 nytilkommere om dagen kan det indimellem blive for småt med en mobilskærm. For at gøre det nemmere kan man på web-versionen af Marketplace hente apps til sin mobiltelefon direkte fra pc’en. Som Windows Phone-bruger betyder det, at man får adgang til alle apps på en større og langt mere overskuelig platform.

Marketplace på nettet fungerer ligesom på telefonen. Her kan man browse gennem hele kataloget af de mange tusinde apps, se screenshots og læse beskrivelser og bedømmelser fra andre brugere i ens lokalområde. Med den større skærm er det nemmere at finde og købe de rigtige apps. Man kan købe apps direkte fra pc’en, idet både Windows Phone og web-versionen af Marketplace er sat op i forhold til brugerens Windows Live ID, som igen er associeret med brugerens kreditkort. Man kan man selv vælge, om man vil have app’en downloadet direkte på telefonen med det samme, eller om man vil gøre det senere.

Med Marketplace gør vi det både betydeligt lettere for udviklere at få vist deres apps og nemmere for brugerne at finde dem og dele deres mening om dem via Facebook og Twitter. Derudover kan forældre ved hjælp af Parental Controls bestemme, hvilke apps deres børn adgang eller holde dem fra downloade betalingsapps.

Læs mere om Web Marketplace her.

Vh Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com.