Join the Tech Elite takmičenje nastavlja se i tokom augusta!

Uz proglašenje pobjednika tokom julskog "Join the Tech Elite" takmičenja, stiže i novost o drugoj rundi takmičenja za programere i IT profesionalce, koje se uz ista pravila održava tokom mjeseca augusta.

Najviše poena na Microsoft Virtual Academy portalu, u kategoriji programera, tokom jula osvojio je kolega Viktor Jarak, dok je najviše poena u IT pro kategoriji skupio kolega Mustafa Toroman. Obojica su osvojili Microsoft brandirane majice koje će im uskoro biti uručene. Čestitamo!

Kao što je već spomenuto u uvodu, Join the Tech Elite takmičenje se nastavlja i tokom augusta, a pobjednici će biti oni koji skupe najveći broj poena kompletiranjem kurseva na Microsoft Virtual Academy portalu. Podsjećamo, nakon izbora određenog kursa te pregleda ponuđenih video materijala, stečeno znanje se provjerava kroz niz pitanja, nakon čega se kompletiranjem određenog kursa osvajaju MVA poeni.

Među zanimljivim MVA kursevima za programere su kursevi posvećeni razvoju Windows Store aplikacija uz HTML5 i dizajnu Windows Store aplikacija, započinjanju razvoja za Windows Phone 8 platformu, odnosno načinu paralelnog razvoja Windows Store i Windows Phone aplikacija. Sistemaši će "na svoje" doći sa kursevima vezanim za Windows, Windows Server i System Center.

Pravila takmičenja:

1. Pobjednik takmičenja će biti učesnik koji osvoji najveći broj poena tokom jula uz kompletiranje što većeg broja MVA kurseva.
2. U slučaju da više učesnika ima jednak broj poena, učesnik koji je kompletirao kurseve iz manjeg broja pokušaja će se smatrati pobjednikom.
3. Samo MVA poeni koji su osvojeni tokom mjeseca takmičenja će se uzeti u obzir.
4. Kurseve pohađajte na samo jednom jeziku. Dodatni poeni neće biti dodani ukoliko isti kurs pohađate na različitim jezicima. Jedan MVA kurs - jedan jezik.

Više informacija o "Join the Tech Elite" kampanji te novim Microsoft proizvodima je moguće pronaći ovdje.