Poziv za prijavu predavanja na MS NetWork 4 konferenciji

Kao što smo ranije i najavili, četvrto izdanje najveće poslovno-tehnološke konferencije u Bosni i Hercegovini, MS NetWork, 14. i 15. aprila (ponedjeljak i utorak) održat će se u turističko-kongresnom kompleksu Banja Vrućica, smještenom nedaleko od Teslića.

U brojkama, MS NetWork 3 je okupio preko 500 učesnika, kojima je ponuđeno 70 predavanja od strane 60 predavača kroz 6 smjerova. Za istu lokaciju odlučili smo se nakon izuzetno pozitivnih komentara od strane učesnika i predavača prošle godine, sa željom da organiziramo još jednu uspješnu konferenciju, gdje ponovo računamo na zanimljive teme i vrhunske predavače.

Kao i prethodnih godina, konferencija će biti fokusirana na nove poslovne trendove i tehnologije, namijenjene korištenju u javnom i privatnom sektoru, odnosno akademskoj zajednici. Fokus konferencije će biti na prezentaciji novih Microsoft proizvoda, rješenja i tehnologija, među kojima su teme vezane za produktivnost (Lync Server 2013, SharePoint Server 2013, Exchange Server 2013, Dynamics, Office 2013), infrastrukturu i sigurnost (System Center 2012 R2, Windows Server 2012 R2, Windows Intune), aplikacijsku i desktop platformu (SQL Server 2014, Windows 8.1), razvojnu platformu (Visual Studio 2013, Windows Phone 8, Windows 8.1, SharePont Server 2013, CRM, Office 2013, Azure, HTML5), teme vezane za poslovanje (upravljanje projektima, studije slučaja, poslovna inteligencija) te rješenja koja se koriste u edukaciji (MultiPoint Server, Office 365 for Education, itd.).

Kada su u pitanju ponuđeni smjerovi (eng. tracks), i ove godine ćemo ponuditi ukupno 6 smjerova, a kao i prije, želja nam je da se kroz popularni Community smjer ponude predavanja izuzetno visokog tehničkog nivoa (300 i 400), fokusirana na specifične tehnologije ili slučajeve upotrebe. Želimo da Community Experts smjer bude mjesto prestižnih i netipičnih predavanja, posebno imajući u vidu da se radi o jedinstvenom smjeru kada su u pitanju slične konferencije koje se organiziraju širom regije.

Smjerovi:

- Poslovna predavanja (BIZ)
- Predavanja za IT profesionalce (PRO)
- Predavanja za programere (DEV)
- Napredna Community Experts predavanja članova zajednice (MSC)
- Predavanja o korištenju Microsoft rješenja u edukaciji (EDU)
- Smjer posvećen prezentaciji studija slučaja (CS)

Ukoliko želite da nominirate predavanje za ovogodišnju konferenciju, to možete učiniti u periodu od 13. januara do 3. februara 2014. godine, popunjavanjem formulara na ovoj adresi (neophodno je imati već registriran nalog na msnetwork.ba stranici, a ako ste predavali prošle godine, možete iskoristiti postojeći nalog), koji sadrži smjer, naziv i opis predavanja, odnosno biografiju i fotografiju predavača. Savjetujemo vam da što bolje opišete svoje predavanje te time povećate šanse da isto bude prihvaćeno.

Prilikom nominacije predavanja neophodno je odrediti i tehnički nivo predavanja, kako bi isto, ukoliko bude prihvaćeno, na konferenciji pronašlo odgovarajuću publiku.

Nivoi predavanja:

- Nivo 100 (uvodna odnosno informativna predavanja koja pokazuju osnovne funkcionalnosti proizvoda ili platforme te su prilagođena najširoj publici)
- Nivo 200 (opširniji pregled mogućnosti uz demonstracije, navođenje primjera iz prakse i diskusiju o izazovima sa određenim rješenjem)
- Nivo 300 (predavanje koje obrađuje napredne primjere uz razmatranje studija slučaja, migracije, deploymenta, arhitekture i razvoja)
- Nivo 400 (predavanja najvišeg nivoa koja se bave arhitekturom, razvojem aplikativnog rješenja, dizajnom ili prevazilaženju različitih tehničkih izazova namijenjena usko specijaliziranim stručnjacima)

Predavanja će trajati 60 minuta. Kriterij za odabir predavanja zasniva se na procjeni kvalitete same nominacije, vašeg prethodnog iskustva kao predavača na srodnim konferencijama ili referencama i titulama koji vas potvrđuju kao dobrog stručnjaka i predavača. Svim predavačima će biti plaćena kotizacija, troškovi prevoza (goriva), te smještaj tokom trajanja konferencije. Predavanja se mogu držati na bosanskom, hrvatskom, srpskom ili engleskom jeziku.

Kada je u pitanju sam izbor predavanja koja će se naći na MS NetWork 4 konferenciji, vrijedi naglasiti da će se i ove godine za izbor odgovarajućih predavanja brinuti provjereni tim koji čine Damir Dizdarević (predavanja za IT profesionalce i Community Experts predavanja članova user grupa u BiH i regiji), Anida Jusufović (predavanja o rješenjima koja se koriste u edukaciji) te Enis Šahinović (predavanja za programere, poslovna predavanja te prezentacije studija slučaja), a koji ujedno vodi brigu o cjelokupnom sadržaju konferencije.

O statusu svih nominiranih predavanja ćemo vas obavijestiti putem e-maila, a ukoliko vaše predavanje bude prihvaćeno, do 1. marta je potrebno poslati finalnu verziju prezentacije na e-mail predavanja@msnetwork.ba

Vidimo se na MS NetWork 4!