Takmičenje u razvoju Windows Phone aplikacija za studente

Četvrti po redu FIT Coding Challenge dolazi sa novom takmičarskom kategorijom - razvoj Windows Phone aplikacija. Ovo takmičenje organizira Fakultet informacijskih tehnologija iz Mostara, a od ove godine, u takmičenju mogu sudjelovati studenti sa bilo kojeg fakulteta iz Bosne i Hercegovine.

 


Da bi učestvovali u Windows Phone dijelu takmičenju, neophodno je da do 11. maja tekuće godine izvršite prijavu projekta putem online forme te u prijavi ukratko (do 1.000 znakova) opišete svoj projekat, odnosno aplikaciju. Odmah nakon prijave, možete početi sa procesom razvoja aplikacija, dok je finalnu verziju neophodno poslati organizatoru takmičenja na korištenjem forme za prijavu (korisnički račun koji se odobrava nakon prijavljivanja) najkasnije do 5. juna 2012. godine u obliku .xap datoteke (application deployment package).

Detaljna pravila Windows Phone takmičenja možete pronaći na stranici takmičenja, dok alate neophodne za razvoj možete preuzeti ovdje.

Za potrebe takmičenja, jedan učesnik ili tim, može prijaviti više aplikacija, no samo jedna će biti nagrađena. Kada su u pitanju nagrade, za prvi tri mjesta u Windows Phone takmičenju su obezbijeđeni Nokia Lumia Windows Phone telefoni (Lumia 800 za prvo te Lumia 710 za drugo i treće mjesto), dok će detalji o dodatnim nagradama biti objavljeni naknadno.

 


Ono što je bitno naglasiti jeste i da će svaka dovršena Windows Phone aplikacija biti objavljena na Windows Marketplace besplatno, a što je ujedno i uslov za preuzimanje nagrade.