Učite tokom ljeta i osvojite nagrade putem Microsoft Virtual Academy portala

Kao i prethodne godine, Microsoft je ljeto odlučio iskoristiti za Tech Elite kampanju, namijenjenu programerima i IT profesionalcima, kroz koju se promovira korištenje Microsoft Virtual Academy kao platforme za učenje o novim tehnologijama.

Microsoft je za vas izdvojio najbolje video materijale putem kojih se možete upoznati sa inovacijama na polju mobilnih platformi, razvoja igara, računarstva u oblaku, poslovnih aplikacija, razvoja weba, virtualizacije servisa, formiranja hibridnog oblaka, mobilnosti zaposlenih, bezbjednog upravljanja uređajima i još mnogo toga. Ako vam je neka od ovih oblasti nova, a želite da se bavite njom, linkovi na Tech Elite web stranici omogućavaju da se brzo upoznate sa osnovama i potom krenete u dublje izučavanje.

Kao dodatna motivacija za učenje o novim tehnologijama tokom ljeta, tu je i takmičenje kroz koje Microsoft Virtual Academy studenti sa najvećim brojem ostvarenih poena tokom jula (u obzir ulaze samo poeni sa selektiranih kurseva koji su ostvareni u mjesecu julu), imaju mogućnost da osvoje jedan od osam Lumia 625 pametnih telefona u kategoriji za IT profesionalce, odnosno programere.

Da bi učestvovali u takmičenju i osvojili nagradu, potrebno je da:

1. Registrirate nalog na Microsoft Virtual Academy web stranici
2. Polažete selektirane MVA kurseve za IT profesionalce ili programere (za potrebe takmičenja poeni se broje odvojeno)
3. Do 31. jula 2014. godine budete među top 8 korisnika sa najvećim brojem poena ostvarenih tokom mjeseca jula iz grupe od 21. države 

Detaljna pravila o takmičenju možete pronaći ovdje.

Sretno!