Release Management og ALM bliver hvermandseje i Visual Studio

Det bliver nu endnu nemmere – og endda meget billigere – at automatisere og rationalisere softwareudviklingen med Release Management og ALM i Visual Studio.

Tidligere sendte man en ny programversion på gaden, når salget skulle genstartes, fejlrettelser absolut ikke kunne udskydes længere – eller når brugernes krav om øget funktionalitet og anvendelighed blev så højlydte, at det var svært at få ørenlyd. Sådan er det som bekendt ikke helt længere.

Stigende forventninger fra brugere og ledelse, højere innovationstempo og stadig flere platforme gør, at der er kortere mellem releases end nogensinde før. Det stiller radikalt anderledes krav til udviklerne, såvel som It funktionen.

Styr versionerne smidigt og få styr på fejl og feedback

”I dag er Release Management ikke blot nice to have, men ses i stigende grad som en uomgængelig nødvendighed for at rationalisere, kvalitetssikre og automatisere deployment arbejdet og håndtere det stigende antal releases,” siger produktchef Charlotte Pullich, Microsoft Danmark.

I nogle virksomheder tager man endda tendensen så alvorligt, at man opretter deciderede DevOps-funktioner. Blandt andet for at sikre, at forløbet fra udvikling til drift går så smidigt som overhovedet muligt og for at nedbryde barrierer mellem udvikling og it funktionen. En sideefftekt af dette, er at man kan reagere hurtigt på brugerfeedback og efterkomme brugernes ønsker.

Release Management – nu kan alle være med

Det er blandt årsagerne til, at der er så megen fokus på forbedrede Application Lifecycle Management– og Release Management-funktioner i de nye udgaver af Visual Studio.

Eksempelvis er Release Management – der hidtil typisk været en relativt kostbar add-on til værktøjerne i Microsoft development-portefølje – nu er kraftigt reduceret. Serversiden af produktet er dog blevet helt gratis.

Det vil, mener Charlotte Pullich, give endnu flere virksomheder blod på tanden til at eksperimentere med en mere effektiv koordination mellem udvikling og produktion.

Ét værktøj til alle formål

”En central pointe i de nye annonceringer er, at du nu bliver i stand til at planlægge, strømline og overskue dine releases og udviklingsmiljøer på en helt anden måde end før. Så hvor mange hidtil har haft en relativ stor grad af manuelt arbejde, stiller vi nu værktøjer til rådighed, så alle nu har mulighed for at styre tingene automatisk på tværs af enheder og platforme,” siger hun.

”Helt overordnet er målet, at vi nu stiller et udviklingsværktøj til rådighed for alle. Uanset hvad de udvikler til, på hvilken platform og hvordan de ønsker at styre deres releases,” siger Charlotte Pullich.

Læs meget mere – og langt mere detaljeret – om de mange nyheder i Visual Studio her: http://blogs.msdn.com/b/bharry/archive/2014/11/12/news-from-connect.aspx