Azure Premium Storage er klar for produksjon

I går kveld, norsk tid, lanserte Mark Russinovich Azure Premium Storage som General Available. Kort og greit betyr at det produktet ikke er i Preview lengre, hvem som helst kan bruke det, og SLA er på plass. Som med resten av Azure Storage familien ble den på 99.9%, noe som er temmelig så bra!

Azure Premium Storage er lagring som benytter SSD disker i motsetning til Azure Standard Storage hvor HDD benyttes. Dette betyr at vi får enda høre IOPS på tjenestene vi legger der, noe som er gode nyheter for alle som jobber med databaser eller andre tjenester som krever høy ytelse på lagringslaget.

Per må er dette tilgjengelig for Page Blobs og Data Disker brukt av Azure Virtual Machines i DS serien. Ved å benytte DS maskiner kan man da få disk IOPS og hastigheter fra 3200 IOPS, 32MB pr. sekund til 50000 IOPS og 512 MB pr. sekund. Diskstørrelsene vi kan velge mellom er 128 GB, 512 GB, og 1024 GB.

Azure Premium Storage er blant annet tilgjengelig i West Europe data senteret, så for å komme i gang anbefaler jeg å lese posten fra Mark her og så bare hoppe i det!