Jouluvalmistelut alle 60 minuutissa

Tiedote 18.10.2013

Joulu lähestyy, ja kaupanpäällisenä saapuu myös joulustressi. Microsoft tekee lopun jokavuotisesta joulukiireestä ja esittelee Windows-laitteet ja -sovellukset, joiden avulla joulu valmistuu helposti, hauskasti ja nopeasti. Valikoimasta löytyvät myös täydellisen tyylikkäät ja persoonalliset joululahjat vaativimpaankin makuun.

Lahjalista hukassa? OneNote kokoaa kaikki listat yhteen.
Lahjalista, ruokalista, viinilista, to do -lista,... Digitaalinen muistikirja OneNote pitää joululistat tallessa. OneNoteen laaditun ostoslistan voi jakaa kuvineen ja linkkeineen perheen tai vaikka koko suvun kesken, ja siihen tehdyt muutokset päivittyvät reaaliajassa kaikille PC:hin, tablettei-hin tai puhelimiin. Kauppareissu sujuu vaivattomasti, kun kaikki näkevät, mitkä ostokset on vielä tekemättä.

Perinneruoka kyllästyttää? Ratkaisuna Cookbook, Valio Reseptit ja Bing Food&Drink.
Välillä jouluateriaankin kaipaa vaihtelua. Cookbook sisältää yli 300 000 reseptiä, joita voi selata hakusanoilla ja kategorioittain. Valio Reseptit tarjoaa reseptien lisäksi myös ohjevideoita ja esimerkkiruokalistan joka viikolle. Bing Food&Drinkon leipureiden pelastus: reseptien selaaminen onnistuu jopa jauhoisilla käsillä, sillä älykäs sovellus reagoi kädenliikkeisiin näyttöä koskettamatta.

Liikaa lusikoita sopassa? Cooking Companion pitää kattilat kurissa. Jouluateria valmistuu näppärästi Cooking Companioninavulla. Sovellus pitää huolen siitä, että kinkku kypsyy eikä puuro jäähdy: saat näytölle yhtäaikaisesti reseptin ja joukon nimettäviä munakelloja.

Persoonaton joulutervehdys? Fotor tuo kuviin luonnetta ja tunnelmaa.
Piristä sukulaisiasi, ystäviäsi tai naapureitasi omannäköiselläsi kuvakollaa-silla. Fotorin avulla ikimuistoiset hetket muuntuvat joulutunnelmaan väri-, kehys- ja muilla kuvanmuokkaustoiminnoilla.

Postikortit myöhässä? SkyDrive vie terveiset perille välittömästi.
Tallenna valokuvasi, videosi ja muut tiedostosi Microsoftin maksuttomaan SkyDrive - verkkotallennuspalveluun, niin voit selata niitä missä vain ja jakaa niitä muille lähes mistä tahansa Windows-laitteesta. Tallenna vaikka Fotoril-la tehty kuvakollaasi SkyDriveen ja lähetä joulutervehdys isovanhemmille reaaliajassa. Enää joulukuvia ei tarvitse liittää sähköpostiin, vain pelkkä linkki riittää ja sukulaiset voivat helposti ladata kaikki kuvat SkyDrivestä kerralla.

Lataa nämä ja lukuisat muut Windows-sovellukset Windows-kaupasta.

Joulun tyylikkäimmät lahjat löytyvät Windows-valikoimasta

Surface 2 on monipuolinen, mutta kevyt tabletti. Siinä yhdistyvät työ- ja viihdeominaisuudet, kuten Office, elokuvien katseluun soveltuva HD-laaja-kuvanäyttö sekä kaksikulmainen tuki, joka tarjoaa täydellisen katselukulman istuma- ja makuuasennossa. Surface 2:n hyvät liitännät mahdollistavat USB-muistitikkujen, ulkoisten näyttöjen ja jopa kirjoittimien liittämisen. Tabletin akku kestää jopa 10 tuntia. Suositushinta alkaen 449 €.

Surface Pro 2on täysiverinen kannettavan tietokoneen korvaaja, jossa tabletin liikuteltavuus ja kannettavan teho kohtaavat. Pro-kynällä piirtäminen ja kirjoitta-minen asiakirjoihin on helppoa, ja kaksikulmainen tuki tekee laitteen käytöstä miellyttävää myös sylissä. Suositushinta alkaen 909 €.

Touch Cover 2- ja Type Cover 2-näppäimistötkiinnittyvät Surface-tablettiin magneetilla ja samalla suojaavat näyttöä naarmuilta. Pehmeä Touch Cover 2 reagoi sormenpäiden kosketukseen ja kädenliikkeisiin, ja Type Cover 2 tarjoaa perinteisen näppäimistön käyttötuntuman. Likaa hylkiviä näppäimistöjä voi taustavalaistuksen ansiosta käyttää myös hämärässä. Suositushinnat alkaen 124,99 € (Touch Cover 2) ja 134,99 € (Type Cover 2).

 

Nokia Lumia 1020 on älypuhelin, jonka 41 megapikselin kamera, PureView-teknologia ja muut ominaisuudet mahdollistavat tarkkojen kuvien ottamisen ja jälkeenpäin zoomaamisen. Mustana, valkoisena ja keltaisena saatava älypuhelin latautuu helposti langattoman latauskuoren päällä. Suositushinta alkaen 669 €.

Acer Iconia W3on 8,1-tuumainen Windows-tabletti, jossa riittää puhtia koko työpäiväksi. Kämmenen kokoisessa tabletissa on valmiina Office Home & Stu-dent -paketti, joten Word, Excel, PowerPoint ja OneNote löytyvät siitä automaat-tisesti. Voit liittää siihen näppäimistön ja HD-kamerat laitteen edessä ja takana tekevät valo- ja videokuvaamisesta helppoa. Suositushinta alkaen 369 €.

ASUS Transformer Book T100 on 10-tuumainen kannettavaksi tietokoneeksi ja tabletiksi muuntuva solakka hybridilaite. Office Home & Student 2013 -paketilla varustetun täydellisen työ- ja opiskelukoneen akku kestää jopa 11 tuntia, ja irrotettava näppäimistö tekee sen kuljettamisesta helppoa. Suositushinta alkaen 449 €.

ASUS Zenbook UX301 on tyrmäävän kaunis ultrabook. Sen edistyksellinen Corning Gorilla Glass 3 -teknologia suojaa kantta naarmuilta ja viimeistelee pinnan metallisella kiillolla. 13,3-tuumaisessa ASUS Zenbook UX301:ssa on poikkeuksellisen tarkka kuvanlaatu ja laadukas äänentoistojärjestelmä. Suositushinta alkaen 1 999 €.

HP ENVY Rove 20 all-in-one on koko perheen siirrettävä viihdekes-kus, joka soveltuu elokuvien katselusta pelien pelaamiseen. Sen 20-tuumaisen kosketusnäytön kuvakulma on lähes aina erinomainen saranallisen telineen ansiosta. Laite sisältää usealle pelaajalle suunnitel-tuja koko perheen pelejä, jotka heräävät näytöllä eloon teräväpiirtona ja Beats Audio -äänijärjestelmän ansiosta. Suositushinta alkaen 999 €.

Wedge Touch Mouse on siro ja tyylikäs hiiri, joka vakuuttaa muotoilullaan. Johdoton hiiri kulkee helposti mukana ja toimii lähes kaikilla pinnoilla. Wedge Touch Mouse sammuttaa virtansa, kun tietokone sammuu tai siirtyy lepotilaan. Suositushinta alkaen 69,90 €.

Office 365 Home Premium on tuttu Office viidelle perheen tietokoneelle ja mobiililaitteelle vuosimaksulla. Se sisältää opiskelijan ja työntekijän tärkeimmät ohjelmat, kuten Outlookin, Wordin, Excelin, PowerPointin ja OneNoten. Kaikki tiedostot ja asetukset kulkevat mukana Windows-laitteelta toiselle, joten niitä voi käyttää missä ja milloin tahansa. Lisäksi saat 60 minuuttia maksuttomia Skype-puheluita kuukaudessa. Suositushinta alkaen 99 €/vuosi.

 

Lisätietoa:
Microsoft, Windows ja laitteet, Vesa-Matti Paananen, vesku@microsoft.com, puh. 050 526 0430
Microsoft, Office, Janette Knaapi, janettek@microsoft.com, puh. 050 414 7015 

Tuotekuvat ja laitelainat:
Miltton, Petra Kujala, petra.kujala@miltton.fi, puh. 045 111 0737

Microsoft
Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 99 000 työntekijää yhteensä yli 110 maassa. Heinäkuussa 2013 päättyneenä tilivuonna Microsoftin liikevaihto oli 77,85 miljardia US dollaria.