Hotmail takker af – vi tager en tur ned af Memory Lane

Microsoft har nu flyttet de flere end 400 millioner brugere af Hotmail over i det stilrene Outlook.com-univers. Der blev alt i alt flyttet 150 petabytes (150 mio. GB) data. Det gik hurtigere end forventet – kun seks uger. Uanset om man har en @hotmail, @live eller @outlook-adresse, har man nu adgang til alle Outlook.com-funktioner. Derudover kan man sende billeder og filer direkte fra SkyDrive - og inden for kort tid kan også Skype bruges fra Outlook.com.

Siden 1996, hvor Hotmail for første gang så dagens lys, har tjenesten været et synonym på e-mail. Der er sket meget siden, og Outlook.com er nu verdens hurtigst voksende e-mail-tjeneste.
HoTMaiL, som den oprindelig blev lanceret som, havde tydelig grafisk reference til kodesproget og tilbød brugerne en gratis e-mail med lagerplads på det dengang enorme 2 MB! I dag tilbyder Outlook.com 5 GB lagerplads – og det er stadig gratis.

HoTMaiL blev købt af Microsoft, hvorefter tjeneste blev navngivet MSN Hotmail. Hotmail blev senere en naturlig del af Windows Live.


Billedet er hentet fra hongkiat.com.  

Brugergrænsefladen har gennem årerne ændret sig alt efter tidens trends, funktioner og behov. I dag møder brugerne Outlook.com som et stilrent, enkelt og funktionelt design med brugernes oplevelse som det helt centrale.

Hotmail var i sin tid den første til at tilbyde indbygget sikkerhed som f.eks. antivirus-scanning af vedhæftede filer. Hos Outlook.com er sikkerheden også i top, blandt andet med mulighed for ”Two-step verification”. Men også andre funktioner gør livet nemmere i den daglige mail-brug: Integreret kalender, læserude, stavekontrol, SkyDrive-integration, internetsøgning, Office-applikationer og meget mere.

Hotmail banede vejen for gratis webmail-tjenester. Outlook.com har nu taget over og sætter brugeren i centrum. Læs mere om flytningen og de mange funktioner her.
Vi synes, at 150 petabytes er ufattelige mængder data! Infografikken her gør forhåbentligt det enorme tal lidt mere forståeligt.

Vh. Katrine Prien, PR Manager / a-kaprie@microsoft.com